Espresso chocolate banana bread

chocolate banana bread

Stel je voor, een bananenbrood gevuld met stukjes pure chocolade met de smaak van een vers kopje koffie. Beter kan toch niet? Deze keer deel ik het recept van de perfecte Espresso chocolate banana bread met jou!

Dit heb je nodig

  • 180 gr speltbrood mix van Soezie (of gewoon speltbloem/meel)
  • 1,5 tl baking soda en een snufje zout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 120 gr Griekse yoghurt
  • 1 sterke espresso
  • 60 ml ahornsiroop
  • een handje pure chocolade druppels
  • een handje walnoten

Zo maak je jouw perfecte espresso chocolate banana bread

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier
  2. Meng de droge ingrediënten door elkaar en prak de bananen fijn
  3. Mix de eieren lobbig in een aparte schaal en voeg hier de geprakte bananen, yoghurt, ahornsiroop en espresso aan toe.
  4. Mix het bananenmengsel door elkaar en voeg dit toe aan het meel
  5. Roer voorzichtig alles door elkaar en meng als laatste de chocolade druppels en de walnoten in stukjes toe.
  6. Giet het beslag in de vorm en bak het bananenbrood af in ongeveer 45 minuten

chocolate banana bread chocolate banana bread chocolate banana bread

Tip: Smeer een lekkere dikke laag pindakaas op je plakje bananenbrood en geniet!

Geen zin in een espresso chocolate banana bread? Misschien vind je deze chocolade variant of deze met blauwe bessen wel heel lekker.

Enjoy!

20 reacties op “Espresso chocolate banana bread

  1. Ezra zegt:

    Ziet er lekker uit zeg!
    Heb vaker recepten van bananenbrood gezien, maar nooit met espresso erin.
    Ben wel echt een koffieliefhebber, dus dit is wel wat voor mij!

  2. Pingback: Mijn 3 grote liefdes in de keuken - healthyfoodlove

  3. Pingback: Brownie taart met cheesecake topping (Video) - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *