Crunchy cashew rijst repen

Gepofte rijst repen, cashewnoten, pasta, gezond eten

Iets nieuws en iets heel anders, maar ook iets ongelooflijk lekkers! Dat zijn de cashew pinda repen waarvan ik vandaag het recept met jullie deel. Deze zijn niet helemaal verantwoord, maar wel ontzettend lekker en het is vakantie dus waarom niet even lekker snoepen?

Benodigdheden voor de rijst repen

Benodigdheden, Recept, Gepofte Rijst, Gezond eten

 • 25 gr. gepofte rijst (1 grote mok)
 • 50 gr. dadelsiroop (kan ook vervangen worden door een ander ‘kleverig’ zoetmiddel)
 • 65 gr. cashewnoten pasta of pindakaas

Zo maak je de repen

 1. Verwarm de cashewnoten pasta samen met 50 gr. dadelsiroop boven een pannetje of in de magnetron (die heb ik zelf niet, dus deed ik het boven een pannetje)
 2. Wanneer het zacht genoeg is, voeg je het toe aan de gepofte rijst
 3. Beleg een klein ovenschaaltje of andere vorm met bakpapier en leg het mengsel hierin, duw het geheel goed aan en zet voor minimaal een half  uur in de diepvries. Zelf heb ik ze hele nacht in de vriezer laten staan en ze waren de volgende ochtend nog steeds super crunchy!

Gepofte rijst repen, cashewnoten, pasta, gezond etenGepofte rijst repen, cashewnoten, pasta, gezond etenGepofte rijst repen, cashewnoten, pasta, gezond eten

Ben je fan van deze rijst repen en wil je meer gezonde repen maken? Ik maakte een overzicht van de lekkerste snack repen, wie weet zit er iets voor je tussen.

Enjoy!

7 reacties op “Crunchy cashew rijst repen

 1. Nesrin zegt:

  Het lijkt mij heerlijk. Gepofte rijst vind ik heel lekker in in combinatie met cashew of pindakaas heb je een lekker combinatie.

  Fijn dat ze na een hele nacht nog altijd crunchy zijn. Smelten de repen snel op kamertemperatuur?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.