Pancakes, wie kent ze niet. Meestal plat, rond of juist iets dikker maar altijd super lekker. Het is bijna weekend of misschien heb je zelfs vakantie, dus tijd voor een iets uitgebreider ontbijtje. Deze makkelijke pannenkoekjes zijn ideaal als ontbijt maar je kan ze natuurlijk ook gewoon als lunch of tussendoor eten, net wat je wil.
Dit heb je nodig (voor 1 persoon)
- 1 banaan
- 1 ei
- 25 gr havermout
- 1/2 tl bakpoeder
Optionele garnering: Agavesiroop, ahornsiroop, chocolade, nootjes, kokosrasp etc.
Zo maak je de pancakes met banaan en havermout
- Meng alle ingredienten met de hand of in de mixer goed door elkaar
- Vet een pan in met (kokos)olie en bak kleine ronde pannenkoekjes om en om bruin (ik deed steeds 1 ijslepel vol, dan heb je precies een mooi pancake formaat)
- Stapel de pannenkoekjes op en strooi/spuit je garnering er overheen en geniet!
Heb jij genoten van deze heerlijke pancakes met banaan en havermout, probeer dan ook eens deze pancakes die ik maakte met boekweitmeel.
Enjoy!
Bananenpannekoeken zijn al-tijd goed! Vooral met frambozen ofzoiets er bij. Ziet er heerlijk uit op de foto’s trouwens. Knorrende maag hier gelijk hoor, haha.
Ziet er echt super uit! Ga ik snel een keer maken
Ze zien er heerlijk uit! Ik heb ze eerder gemaakt en vind het ideaal als je overrijpe bananen in huis hebt.
Pingback: Boekweit pannenkoekjes (aanrader!) – healthyfoodlove
Pingback: Kokos-spelt pancakes - healthyfoodlove
Pingback: 3 Recepten om Nationale pannenkoeken dag te vieren - healthyfoodlove
Pingback: Cinnamon roll pancakes met kwark en pindakaas - healthyfoodlove
Ik vroeg me af, waarom doe je er bakpoeder doorheen?
Om ze net iets luchtiger te maken, de combi banaan/havermout kan namelijk nog al plakkerig en zwaar zijn.
Thanks voor je antwoord! 🙂
Kun je ze ook maken zonder de havermout? ik eet namelijk geen graanproducten