Chocoladecake, gezond en lekker!

chocoladecake

Chocoladecake, al van kleins af aan mijn absolute favoriet! Als mama met de vraag: “wat moet ik voor je verjaardag maken?” kwam “chocoladecake!” steevast als antwoord. Ik verkoos hem boven eender welke andere cake, boven eender welke andere zoetigheid, en ja, zelfs boven taart. Lekker smeuïg & lekker zoet, om je vingers van af te likken.

Die chocoladeverslaving krijg ik er maar niet uit, maar – ondertussen al een paar jaar geleden – maakte ik wél een switch naar een gezondere, meer verantwoordde levensstijl. Ik moest en ik zou dus wel een recept vinden waarbij ik ongegeneerd verder kon smullen van heerlijke chocoladecake. Zijn jullie benieuwd?

Wat heb je nodig [voor een kleine chocoladecake; springvorm met diameter 12cm]

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 65 gram ongezoete appelmoes
  • 90 gram tarwebloem
  • 10 gram kokosbloesemsuiker
  • 60 gram pure chocolade
  • 1 el bakpoeder

Hoe maak je hem?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een kom met een staafmixer het ei, de banaan, de appelmoes en de suiker onder elkaar. Zorg ervoor dat het geheel luchtig wordt.
  3. Ondertussen hak je de chocolade fijn in kleine stukjes. Meng deze, samen met de tarwebloem en het bakpoeder voorzichtig onder de mix. Waarom voorzichtig? Zo houdt je het beslag luchtig en krijg je geen zware cake.
  4. Bedek de springvorm met een vel bakpapier en vet de zijkanten in met een scheut olijfolie of kokosolie.
  5. Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 30 minuten tot hij gaar is.
  6. Haal de cake uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Smullen maar!

chocoladecake

Meer lekkere gezonde cakes en taarten proberen? Je vindt ze allemaal op healthyfoodlove.

Helemaal fan van Stéphanie recepten? Je kan ze ook allemaal op haar persoonlijke foodiemuch-pagina vinden.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *