Chocolade kokos taart

Chocolade kokos taart

In het thema van de #kookoschallenge, ging ik aan de slag met de mega lekkere kokosmelk van Fairtrade Original. De kokosmelk combineerde ik met lekkere super pure chocolade en dit goot ik over een kruimige amandel kokos bodem.  Al met al  is dit een geweldige chocolade kokos taart geworden.

Benodigdheden voor een chocolade kokos taart (12 cm)

Voor de bodem:
  • 55 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosmeel
  • 20 gr kokos
  • 1 el kokosolie
  • 1 el ahornsiroop
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 200 gr kokosmelk
  • 70 gr hele pure chocolade
Topping:
  • Geroosterde kokosvlokken

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier en vet de randen in.
  2. Mix daarna alle ingrediënten voor de bodem in de hakmolen of mixer tot een geheel en duw dit aan op de bodem en zijkanten van je springvorm.
  3. Bak dan de bodem 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verwarm ondertussen de kokosmelk in een pannetje op laag vuur, draai dan het vuur uit en voeg de chocolade toe.
  5. Roer het geheel goed door totdat alle chocolade opgenomen is en giet het dan op de afgekoelde bodem.
  6. Rooster al laatste in een koekenpan de kokosvlokken en verdeel deze over het taartje.
  7. Laat het taartje minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Wil jij een grote variant van dit taartje maken, doe dan het beslag keer twee. Let wel op: het is een heel machtig taartje, snijd dus kleine stukjes (ik heb je gewaarschuwd, haha).

Chocolade kokos taart

Meer lekkere taartrecepten vind je hier.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *