Dadel spelt broodje met pindakaas drizzle

spelt broodje

Ik vind het altijd heerlijk als ik tijdens mijn werkdagen een lekkere gezonde snack heb om mee te nemen. Daarom probeer ik elk weekend mijn tussendoortjes voor mijn werkweek klaar te maken en deze bewaar ik dan in de diepvries, zo heb ik elke dag een gezonde ‘break’.

Dit heb je nodig voor een dadel spelt broodje

  • 150 gr speltmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 1 appel
  • 10 medjouldadels (geweekt)
  • 30 ml (plantaardige) melk
  • 3 el kokosolie (gesmolten)
  • 65 ml ahornsiroop / agavesiroop

Voor de pindakaas drizzle

  • 2 el pindakaas
  • 1 el kokosolie

Zo maak je het broodje

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een cakeblik met bakpapier
  2. Schil de appel en verdeel deze in blokjes, kook ze in een klein laagje water zacht en mix het tot appelmoes
  3. Klop de eieren lobbig en snijdt de ontpitte dadels in kleine stukjes
  4. Meng de droge ingrediënten (meel en bakpoeder) door elkaar en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe.
  5. Meng het geheel goed door elkaar en vul het bakblik met het beslag
  6. Bak het broodje in ongeveer 45 minuten goudbruin

Zo maak je de pindakaas drizzle

  1. Verwarm de pindakaas en kokosolie samen in een pannetje, roer het geheel goed door elkaar tot het helemaal vloeibaar is.
  2. Laat het wat afkoelen en giet het daarna over je dadel speltbroodje.

spelt broodje spelt broodje spelt broodje

Enjoy!

3 reacties op “Dadel spelt broodje met pindakaas drizzle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *