Dadelkoek

Deze koek is ontstaan door gebrek aan luxe koek in huis en gesloten winkels in ons dorp.

Via ‘Uit Paulines Keuken’ kwam ik op een dadeltaart recept, natuurlijk had ik niet alles in huis om deze heerlijke taart in elkaar te draaien. Dus is er een eigen versie van dit recept ontstaan.

Wat heb ik gebruikt voor deze dadelkoek

Bodem
100 gr tarwemeel
1 ei

Vulling
125 gr roomboter
2 el kokosbloesemsuiker
1 ei
150 gr. dadels
100 gr. gedroogde abrikozen
100 gr gemengde ongezouten noten
Evt. Geraspte kokos ter garnering

En natuurlijk een vorm waar je deze koek in kan maken, ik gebruikte mijn broodvorm. Een normale cake- of taartvorm voldoet ook.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de tarwemeel en het ei tot er een goed deeg ontstaat. Leg een bakpapier in de vorm en verdeel het deeg gelijkmatig tot een platte koek. De bodem kan in ongeveer 15 afgebakken worden.
  2. Snijd de dadels, abrikozen en noten in stukjes zodat deze straks makkelijk toegevoegd kunnen worden aan het caramel mengsel.
  3. Ondertussen smelt je de boter in een pannetje voeg de kokosbloesemsuiker toe en laat de carameliseren (ongeveer 2 tot 4 min op middelhoog vuur). Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig een los geklopt ei toe, roer heel snel met de garde totdat er een egaal mengsel ontstaat. Pas op want bij het toevoegen van het ei kan het snel misgaan!
  4. Roer de dadels, abrikozen en noten door het mengsel, verdeel het hele mengsel over de koek die intussen afgekoeld is.
  5. Strooi nu de kokos over het mengsel en laat de koek in de koelkast opstijven. Wil je al heel snel genieten van deze koek? Zet je dadelkoek dan een kwartiertje in de diepvries.

Voor het originele recept van deze dadelkoek heb je de volgende ingrediënten nodig:

ing-dadelkoek

Enjoy!

 

 

2 reacties op “Dadelkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *