De dag starten met mijn favoriete ontbijt!

granola uit de pan

Ik ben nooit echt een brood eter geweest op de vroege ochtend behalve als ik gezellig zit met fijne mensen. Dan kan ik vers afgebakken broodjes wel waarderen. Als ik gewoon voor mezelf een ontbijtje mag kiezen, dan ga ik het liefst voor mijn nieuwste ontdekking. Granola uit de pan, ik maakte het al eerder voor Gabriëlla maar bij deze wil ik ook nog een andere versie met jullie delen.

Benodigdheden voor een pot granola uit de pan

  • 200 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr pecannoten
  • 1 el lijnzaad
  • Optioneel: 4 el gepofte quinoa
  • 1 el kaneel
  • 50 ml agavesiroop (of honing)

Bereiding van de granola uit de pan

  1. Rooster het havermout, walnoten en pecannoten voor ongeveer 8 minuten in een koekenpan op laag vuur.
  2. Voeg dan het kaneel, lijnzaad, quinoa en agavesiroop (of honing) toe en laat nog even rustig doorbakken. Pas op dat het niet aanbrandt.
  3. Serveer met wat yoghurt of kwark en vers fruit.

Nu denk je vast, hoe kom je er op om quinoa te gebruiken in granola, dat zal ik je vertellen. Ik werd benadert door Nature Crops, een super tof merk met op Quinoa gebaseerd gezond voedsel. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het echt super leuk vind om op deze manier in aanraking te komen met nieuwe ingrediënten en daar passende recepten bij te verzinnen.

Trouwens, nog even iets anders.. Het thema van de #vriendenvanAH campgane is deze maand ”goede producten voor een goed prijsje”, in het kader daarvan verzorgde ik een heerlijk ontbijt voor weinig geld. Onderstaand het resultaat, natuurlijk mocht mijn zelfgemaakte granola uit de pan, niet ontbreken.

granola uit de pan

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.