Bosbessen kwarktaart

Bosbessen kwarktaart

Ik maakte al verschillende onwijs lekkere kwarktaarten maar dit is er weer één voor in de boeken. Gemaakt met blauwe bessen jam en verse blauwe bessen. Deze bosbessen kwarktaart is prachtig hoog en gewoon weer ouderwets lekker!

Benodigdheden voor een bosbessen kwarktaart (20 cm)

Voor de bodem
  • 150 gr havermout
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 el pindakaas
  • 1 el kokosolie
Voor de kwarklaag
  • 1 kg kwark
  • 4 el blauwe bessen jam (gekocht of zelfgemaakt)
  • 12 blaadjes gelatine of 10 gr agar agar
  • 4 el ahornsiroop
Voor de topping
  • 50 gr blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en beleg een (hoge) springvorm (diameter: 20 cm) met bakpapier.
  2. Mix daarna in de blender alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige massa en verdeel dit over de bodem van de springvorm.
  3. Duw de bodem goed aan ben bak deze voor ongeveer een kwartiertje, laat deze na het bakken volledig afkoelen.
  4. Week intussen de gelatineblaadjes of agar agar in een klein laagje water, en los het daarna op laag vuur op (ondertussen goed roeren).
  5. Mix dit samen met de jam en ahornsiroop door de kwark.
  6. Verdeel de kwark over de bodem van de taart en laat deze voor minimaal 4 uur opstijven in de koeling.
  7. Verdeel als laatste de blauwe bessen, heel of gehalveerd, over de taart.

Bosbessen kwarktaart

Meer lekkere (gezonde) taarten proberen? Ga dan eens voor deze speciale appeltaart of wat dacht je van deze taart met bannoffee smaak?

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *