Een viergangendiner met de Hello Fresh kerstbox

Hello Fresh kerstbox

Spon. Toen mij de vraag gesteld werd of ik misschien een kerstbox wilde ontvangen van Hello Fresh om deze uit te proberen hoefde ik niet lang na te denken. Bakken kan ik namelijk al best goed maar koken wil soms nog niet helemaal. Met de mooie receptkaarten die ook in de Hello Fresh kerstbox te vinden waren kon ik gewoon aan de slag zonder dat ik zelf alles uit moest vogelen. Dat is nog eens handig!

Maar hoe werkt dat dan precies?

Het begint bij een gezellige club mensen waar jij voor wil koken met de kerstdagen. Tja, wat gaan we dan maken is vraag nummer twee. Dat hoef je nu niet meer helemaal zelf te bedenken. Je kan namelijk gewoon een kerstbox met 4 heerlijke recepten bestellen en dan worden je boodschapjes incl. recepten gewoon bij je aan de deur afgeleverd. Hoe makkelijk wil je het hebben.

Zelf testte ik de kerstbox ‘Deluxe‘ uit, maar er zijn nog twee varianten. Voor onze vega-vriendjes hebben ze namelijk een ‘Veggie‘ box en voor de gourmet fans is er ook nog een ‘Gourmet‘ box. De keuze is dus reuze. Oja, je kan ook nog wijnboxen bijpassend bij je kerstbox bestellen. Ik ben zelf niet echt een wijndrinker en dus heb ik een lekker watertje bij mijn eten gedronken, dat kan natuurlijk ook gewoon.

De boxen bestel je natuurlijk gewoon op hellofresh.nl, easy as that! 

Mijn ervaring

De Hello Fresh kerstbox zou op zaterdag ochtend afgeleverd worden en toen had ik natuurlijk precies een afspraak buiten de deur, ik werd er al een beetje zenuwachtig van maar kon er helaas niets meer aan veranderen. Op een gegeven moment ging mijn telefoon af en toen ik opnam bleek dit Frank van Hello Fresh te zijn, hij stond bij mij voor de deur. Vriendelijk vroeg hij of hij de box ergens voor mij achter kon laten en dat kon wat mij betreft. Opgelucht haalde ik adem, dat was tenminste goed gelukt. Bedankt Frank!

Toen ik de box opende stond ik versteld van alle heerlijke spullen die er in zaten, verse groenten, verse kruiden en zelfs bijpassende drankjes. Dat zag er goed uit. Onder de indruk van al het lekkers ging ik aan de slag, helaas miste ik de receptkaart van het hoofdgerecht dus zocht ik mijn zus en mede-foodie op om daar samen een mouw aan te passen. Wat trouwens heel handig is, de voedingswaarden van elk gerecht worden vermeld in het recept! We bereiden samen een kerstdiner van a tot z, kijk je mee wat we er van gebakken (eigenlijk gekookt natuurlijk) hebben?

Voorbereiding met de Hello Fresh kerstbox

Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox

Als alles nog mooi in de Hello Fresh kerstbox zit lijkt het wel leuk en aardig maar zo gauw je aan de slag gaat verandert je keuken in een slagveld (wees gewaarschuwd)! Nu is natuurlijk de vraag of het eten een slagveld in de keuken waard is, dat gaat we zien.. Kijk snel met me mee!

Gang 1, het voorgerecht: Peterseliewortelsoep

Hello Fresh kerstbox

De soep is gemaakt van een peterseliewortel, ik had hier eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar de smaak neigt een beetje naar pastinaak of knolselderij. De peterselie wortel is ook wel een zogenoemde ‘vergeten groente’, echt zonde, want het soepje was heerlijk. Een heerlijke romige dikke structuur met over de soep een zelfgemaakte peterselie-citroen topping. We hebben er van genoten!

Gang 2, het tussengerecht: Makreelrilette met verse kervel

Hello Fresh kerstbox

Hello Fresh kerstbox

Het tussengerecht serveerden wij bij het voorgerecht. De makreelrillete viel in smaak ondanks dat ik niet echt een visfan ben. De frisse smaak van de makreelrilette samen met de kruidige crostini deden het goed bij de peterseliewortelsoep. Wat ons betreft ook een geslaagd recept!

Gang 3,  het hoofdgerecht: Hertenpeper met (zonder) aardappelpuree

Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox

Het hoofdgerecht had wat voeten in de aarde, omdat ik de receptkaart van dit gerecht miste gingen ik zelf op onderzoek uit. Samen met mijn zus hebben wij ondanks het missende recept toch uit weten te puzzelen hoe we dit heerlijke hoofdgerecht op tafel konden toveren. De gestoofde hertenpeper hebben we aangevuld met wat rode wijn en een heerlijke mix van champignon. Eigenlijk hadden we er nog wat aardappelpuree bij moeten serveren maar wij hebben het wild gewoon zo gegeten en dat was ook weer heerlijk (sorry voor al deze lovende woorden maar het is gewoon echt zo).

Gang 4, het nagerecht: Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox Hello Fresh kerstbox

Het nagerecht.. Ja, wat zal ik er van zeggen. Het laatste gerecht in een reeks van heerlijk eten, onze inspiratie groeide de pan uit en toen bedachten we dat we aan dit nagerechtje wel wat ‘sweet salted pecans’ toe konden voegen (gewoon zelf bedacht en gemaakt, met wat ahornsiroop en zeezout opbakken in een pannetje). Het kan toch haast niet misgaan als het recept zegt ”smelt au-bain-marie wat Hands of my chocolate en maak hier een heerlijke mousse van met wat slagroom en eieren”. Dat bedoel ik, het was verrukkelijk maar wel heel machtig. Zeker niet te veel van eten dus.

Ik maak zo’n chocolade mousse zelf eigenlijk altijd met avocado, wel leuk om eens iets anders te proberen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben wij genoten van het heerlijke eten. Alle lof voor de mensen van Hello Fresh want dit diner is echt goed samengesteld. Jammer genoeg misten we één receptkaart maar dat mocht de pret en kookkunsten niet drukken. Ik was vooral onder de indruk van de kwaliteit van de groenten, kruiden en het vlees. Ik zou zeggen, dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Wil jij dit nu ook graag proberen? Dat kan! De Hello Fresh kerstbox bestel je namelijk makkelijk op hellofresh.nl.

Ik hoop dat ik jullie op deze manier heb kunnen inspireren, zelf heb ik ook echt weer nieuwe inspiratie opgedaan. Ik ga zeker bepaalde receptideeën gebruiken voor ons kerstdiner met de familie. Jij ook?

Enjoy! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh.

Dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening of smaak! 

18 reacties op “Een viergangendiner met de Hello Fresh kerstbox

    • Anne zegt:

      Dankjewel voor de complimenten Suzanna, echt super lief! Ik vind de prijs nog wel meevallen (bij gebruik van de kortingscode), vooral omdat de kwaliteit van de groenten en het vlees/vis echt goed is. Ik moet wel toegeven dat wanneer je echt goed oplet, je het zelf wel voordeliger kan kopen, maar goed, dat kost ook weer tijd.

  1. Ilona Izabella zegt:

    Dat ziet er allemaal heerlijk uit, zeg! Ik heb zelf vaak getwijfeld over Hello Fresh. Ik ben absoluut niet creatief in de keuken en denk dat zo’n box me zou kunnen helpen om vernieuwende gerechten op tafel te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.