Gezonde frangipanecake

frangipanecake

Of ik een receptje wou schrijven voor Healthy Food Love? Ik geef het toe, ik voelde me zeer vereerd!

Anne schreef voor jullie al zoveel lekkere varianten van het bananenbrood, dus ging ik mijn inspiratie bij een ander fruitsoort zoeken. Neen, geen bananen, wel abrikozen. En wat past er nu beter bij abrikozen dan amandelen? Ik toverde mijn ingrediënten om in een gezonde cake met de smaak van frangipane. Perfect als ontbijt, heerlijk thuis met een koffie of voor on-the-go, maar ook heerlijk als voedzaam tussendoortje! Veel plezier ermee, lieverds.

Benodigdheden voor een gezonde frangipanecake

  • Een kleine bakvorm en een vel bakpapier
  • 2 eieren
  • 75 gr tarwebloem
  • 75 gr amandelmeel
  • 60 gr havermout
  • 115 gr Griekse yoghurt [ik gebruikte een lactosevrije variant]
  • 200 gr ongezoete abrikozencompote
  • 1 tl baking soda
  • 2 el agavesiroop [of andere zoetstof]
  • Amandelschilfers

Zo maak je deze frangipanecake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakvorm met een vel bakpapier.
  2. Meng de eieren met de Griekse yoghurt, de abrikozencompote en de agave in een grote kom.
  3. Voeg vervolgens voorzichtig en geleidelijk de droge ingrediënten hieraan toe.
    Meng met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat.
  4. Vul daarna de bakvorm met het beslag en besprenkel met amandelschilfers.
  5. Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij gaar is.
  6. Laat daarna even afkoelen en dan ”smullen maar”.

frangipanecake frangipanecake

Dankjewel lieve Stephanie, wat een topper ben jij zeg. Ik ben echt onder de indruk van je prachtige en vooral onwijs lekkere baksels.

Gelukkig is dit niet het eerste en laatste recept dat Stephanie op Healthyfoodlove.nl deelt, binnenkort komt er nog meer lekkers van deze ‘baking queen‘ voorbij!

Stephanie bakt zoveel lekkers, ik kan dus maar één ding zeggen: ”volg haar op Instagram @foodiemuch_”!

Enjoy!

10 reacties op “Gezonde frangipanecake

    • Anne zegt:

      Ja, banaan blijft toch veilig. Ik heb afgelopen weekend ook weer een cake met abrikozen (gedroogd) gebakken en die is ook super lekker geworden. Ik ben benieuwd wat jij er van bakt? 🙂

  1. Pingback: Gezonde appelcake - healthyfoodlove

  2. Pingback: Gezonde kaastaart met abrikozen - healthyfoodlove

  3. Pingback: Gezonde koeken van amandel- en speltmeel - healthyfoodlove

  4. Pingback: Zachte – in chocolade gedompelde – kokoskoekjes - healthyfoodlove

  5. Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove

  6. Pingback: Kwarktaart met citroen & passievrucht - healthyfoodlove

  7. Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove

  8. Jelly zegt:

    Hoe groot is die kleine bakvorm, als ik het in een gewoon cake blik doe moet ik de ingrediënten verdubbelen? Groetjes Jelly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *