Of ik een receptje wou schrijven voor Healthy Food Love? Ik geef het toe, ik voelde me zeer vereerd!
Anne schreef voor jullie al zoveel lekkere varianten van het bananenbrood, dus ging ik mijn inspiratie bij een ander fruitsoort zoeken. Neen, geen bananen, wel abrikozen. En wat past er nu beter bij abrikozen dan amandelen? Ik toverde mijn ingrediënten om in een gezonde cake met de smaak van frangipane. Perfect als ontbijt, heerlijk thuis met een koffie of voor on-the-go, maar ook heerlijk als voedzaam tussendoortje! Veel plezier ermee, lieverds.
Benodigdheden voor een gezonde frangipanecake
- Een kleine bakvorm en een vel bakpapier
- 2 eieren
- 75 gr tarwebloem
- 75 gr amandelmeel
- 60 gr havermout
- 115 gr Griekse yoghurt [ik gebruikte een lactosevrije variant]
- 200 gr ongezoete abrikozencompote
- 1 tl baking soda
- 2 el agavesiroop [of andere zoetstof]
- Amandelschilfers
Zo maak je deze frangipanecake
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek de bakvorm met een vel bakpapier.
- Meng de eieren met de Griekse yoghurt, de abrikozencompote en de agave in een grote kom.
- Voeg vervolgens voorzichtig en geleidelijk de droge ingrediënten hieraan toe.
Meng met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat. - Vul daarna de bakvorm met het beslag en besprenkel met amandelschilfers.
- Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij gaar is.
- Laat daarna even afkoelen en dan ”smullen maar”.
Dankjewel lieve Stephanie, wat een topper ben jij zeg. Ik ben echt onder de indruk van je prachtige en vooral onwijs lekkere baksels.
Gelukkig is dit niet het eerste en laatste recept dat Stephanie op Healthyfoodlove.nl deelt, binnenkort komt er nog meer lekkers van deze ‘baking queen‘ voorbij!
Stephanie bakt zoveel lekkers, ik kan dus maar één ding zeggen: ”volg haar op Instagram @foodiemuch_”!
Enjoy!
Dit lijkt me echt een lekker receptje. Meestal kies ik ook voor een combinatie met banaan. Tijd voor verandering.
Ja, banaan blijft toch veilig. Ik heb afgelopen weekend ook weer een cake met abrikozen (gedroogd) gebakken en die is ook super lekker geworden. Ik ben benieuwd wat jij er van bakt? 🙂
Pingback: Gezonde appelcake - healthyfoodlove
Pingback: Gezonde kaastaart met abrikozen - healthyfoodlove
Pingback: Gezonde koeken van amandel- en speltmeel - healthyfoodlove
Pingback: Zachte – in chocolade gedompelde – kokoskoekjes - healthyfoodlove
Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove
Pingback: Kwarktaart met citroen & passievrucht - healthyfoodlove
Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove
Hoe groot is die kleine bakvorm, als ik het in een gewoon cake blik doe moet ik de ingrediënten verdubbelen? Groetjes Jelly
Heerlijk recept. Eenvoudig om te maken en heel lekker.
Hoe groot is een kleine bakvorm?