Foodbox, handig of onhandig?

Ik weet nog heel goed dat ik het altijd ontzettend leuk vond om boodschappen te doen. Helaas is dat al weer een tijd geleden, nu is het meer noodzaak dan plezier en ren ik als een dwaas binnen 10 minuten door de supermarkt. Gelukkig denken bepaalde mensen mee in ons drukke bestaan en zo bedacht Maartje de oplossing voor mensen zoals mij. Maar is deze oplossing wel echt zo handig als de bedoeling was?

Het idee

Een box vol verse groenten, afgestemd op hetgeen jij nodig hebt. Voor 1 persoon, 2 personen of je hele gezin en precies op de dagen die jij zelf in gedachten had. De recepten worden aangeleverd, de boodschappen krijg je er netjes bij en het enige dat jij nog moet doen is de de hele mik-mak in de pan gooien. Leuk bedacht zou je zeggen!

Hoe werkt het

Je maakt een account aan (voor één keer, voor een wekelijks terugkomende box of wat je maar wilt), daarna kies je de box die precies bij jou past. De keuze aan boxen is inmiddels uitgebreid en je kan nu dus kiezen voor een veggie, original, quick & easy of family box. Als je die keuze gemaakt hebt dan beslis je voor welke dagen je eten wilt en voor hoeveel personen, je kan per week verschillende recepten kiezen en zelf aan je box toevoegen.  Dat is eigenlijk in het kort hoe Hello fresh te werk gaat.

Ik bestelde een foodbox

Door middel van een leuke actie kon ik voor niets een box bestellen, dat is altijd leuk natuurlijk (volgens mij hebben ze ook al heel lang de eerste box 50% korting, ook wel handig). De box bestelde ik voor het weekend, wij werken beide fulltime en boodschappen doen is, zoals ik al eerder zei, niet echt mijn hobby. Ik kreeg na bestelling een bericht wanneer ik de box kon verwachten en op de dag zelf kreeg ik de exacte tijd nogmaals doorgestuurd per sms. Toen ik thuis kwam was mijn box al gearriveerd en dus kon ik gelijk aan de slag. Ik heb gekookt en genoten en wil jullie graag laten weten wat mijn uiteindelijke conclusie is over het wel of niet handige principe van de foodbox.

Mijn review

Ik moet eerlijk zeggen dat ik weer onder de indruk was van de kwaliteit van de groenten/vlees en andere artikelen in de box. Zo  fijn dat er aan alles gedacht is en dat je gewoon met een aantal basis ingrediënten in huis al aan de slag kan. Nu denk je waarschijnlijk, ”dat zou ik ook zeggen als ik de box voor niets ontvangen had”, toch is dat niet helemaal waar. Ik probeer namelijk echt eerlijk te zijn als het hier op aan komt. Het enige minpunt (in mijn geval niet heel vervelend want ik houd van mijn keuken) vond ik de lange bereidingstijd, ik was ondanks alles toch nog wel ruim een half uur bezig met de bereiding van de maaltijden.

Antwoord: Handig, vooral wanneer je beiden werkt en boodschappen doen niet je hobby is.

Ben jij geïnteresseerd in receptenbox en ben je benieuwd waar ze allemaal te verkrijgen zijn? Neem dan vooral even een kijkje op de website van maaltijdbox.com. Zij kunnen je werkelijk waar alles vertellen over de kwaliteit en prijzen van diverse foodboxen.

Ben jij trouwens nog op zoek naar vegan recepten, bekijk dan mijn vorige post even. Daarin deel ik een e-book vol overheerlijke plantaardige recepten!

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.