Vegan puddingtaart met notenbodem

Vegan puddingtaart

Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Deze keer is dat de Vegan Challenge, de maand oktober staat voor velen in teken van plantaardig eten en dat inspireert mij weer. Deze vegan puddingtaart met notenbodem is daar het resultaat van. Benieuwd hoe ik deze maakte? Lees dan snel verder.

Benodigdheden voor een echte vegan puddingtaart

Voor de bodem
  • 175 gr medjouldadels (ontpit)
  • 50 gr amandelmeel
  • 40 gr gepofte rijst
  • 1 el notenpasta
Voor de vulling
  • 600 ml amandelmelk
  • 40 gr custart
  • ahornsiroop naar smaak

Topping: verse bramen

Bereidingswijze van de vegan puddingtaart met notenbodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een lage bakvorm of springvorm (18cm) met bakpapier of vet deze in met kokosolie.
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem (behalve de gepofte rijst) door elkaar in de blender tot een stevige pasta.
  3. Voeg als laatste de gepofte rijst aan het mengsel toe en duw dit met lichtvochtige handen goed aan op de bodem en randen van je bakvorm.
  4. Bak de bodem in ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven af.
  5. Verwarm intussen 500 ml amandelmelk op laag vuur.
  6. Meng de custart samen met het ahornsiroop door de overige melk en voeg dit daarna al roeren toe aan de verwarmde melk.
  7. Breng het geheel aan de kook tot het langzaam begint te verdikken.
  8. Laat de custart pudding goed afkoelen en giet het dan over de bodem.
  9. Laat het geheel minimaal 4 uur of de nacht over opstijven in de koelkast.

Wist je dat deze vegan puddingtaart het ook heel goed doet als dessert?

Heb jij genoten van deze heerlijke taart en wil je meer lekkere plantaardige recepten proberen? Neem dan eens een kijkje in het meest geweldige vegan e-book ooit!

Nog één tip van mij persoonlijk, zomaar even tussendoor. Ga eens voor deze appelmoes cake, die is serieus waar te lekker om te laten staan.

Enjoy!

Een reactie op “Vegan puddingtaart met notenbodem

  1. Pingback: 8 x de lekkerste gezonde vegan taartrecepten - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *