Vegan cheesecakes

Deze keer een lekker recept die helemaal bij de vegan challenge past. Deze taartjes maak je makkelijk en snel, daarbij zijn ze nog eens plantaardig en glutenvrij ook. Genieten dus!

Benodigdheden voor 4 vegan cheesecakes

Voor het bodemdeeg
  • 75 gr granola
  • 50 amandelmeel (of gemalen amandelen)
  • 1 el notenpasta
  • 1/2 el kokosolie
Voor de vulling

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de 4 taartvormpjes in met kokosolie.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een blender of hakmolen tot een stevige plakkerige massa.
  3. Duw elke bodem van de taartvormpjes vol met het mengsel en bak dit voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Mix intussen de Alpro go on en de ahornsiroop (naar smaak) door elkaar.
  5. Los in een klein beetje water op laag vuur de agar agar op en meng dit voorzichtig door het Alpro mengsel.
  6. Giet het cheesecakemengsel in de vormpjes en laat het geheel minimaal vier uur opstijven in de koelkast.

Tip: Heb jij geen kleine taartvormpjes in huis? Mik dan het hele spul in een 18 cm vorm, gaat ook prima!

Op zoek naar meer plantaardige recepten? Je vindt ze hier.

Enjoy!

Een reactie op “Vegan cheesecakes

  1. Pingback: 6 tips voor foodfotografie met je telefoon - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *