Gepofte quinoa-dadel bliss balls

Al lange tijd was ik op zoek naar gepofte quinoa, gepofte rijst kon ik wel vinden maar de quinoa versie is in mijn woonplaats echt niet te verkrijgen. Toen ik afgelopen week een recept om zelf gepofte quinoa te maken bij madebyellen.com zag heb ik deze gelijk uitgeprobeerd. Van die gepofte quinoa heb ik een nieuw soort bliss balls gemaakt en deze zijn echt heel lekker geworden!

 Dit heb je nodig voor de gepofte quinoa-dadel bliss balls

 • 3 el gepofte quinoa
 • 3 medjoul dadels
 • 2 el warm water
 • 1 tl hazelnoten/pinda pasta
 • 2 el havermout(muesli)

Zo maak je deze balletjes

 1. Mix alle ingrediënten behalve de quinoa in de blender tot een stevige massa
 2. Roer 2 el gepofte quinoa door het dadelmengsel en dan balletjes tot het mengsel op is
 3. Rol de balletjes door de overige gepofte quinoa en klaar ben je!

quinoa-dadel bliss balls

Je kan de balletjes ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten glazen potje

 

8 reacties op “Gepofte quinoa-dadel bliss balls

 1. Roos zegt:

  Ze lijken mij echt heerlijk! Ik heb zelf vorig jaar, volgens mij, ook ontzettend lang gezocht naar gepofte quinoa. Ik zag het namelijk wel bij andere mensen die het gewoon bij de AH hadden gekocht, maar ik heb het tot nu toe nog nergens kunnen vinden.

  • Anne zegt:

   Bij onze AH is het ook niet te krijgen en aangezien ik het toch graag eens wilde proberen heb ik het gewoon zelf gemaakt en dat ging heel makkelijk. Echt een aanrader om dit eens te maken Roos!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.