Search

Gepofte quinoa-dadel bliss balls

Al lange tijd was ik op zoek naar gepofte quinoa, gepofte rijst kon ik wel vinden maar de quinoa versie is in mijn woonplaats echt niet te verkrijgen. Toen ik afgelopen week een recept om zelf gepofte quinoa te maken bij madebyellen.com zag heb ik deze gelijk uitgeprobeerd. Van die gepofte quinoa heb ik een nieuw soort bliss balls gemaakt en deze zijn echt heel lekker geworden!

 Dit heb je nodig voor de gepofte quinoa-dadel bliss balls

  • 3 el gepofte quinoa
  • 3 medjoul dadels
  • 2 el warm water
  • 1 tl hazelnoten/pinda pasta
  • 2 el havermout(muesli)

Zo maak je deze balletjes

  1. Mix alle ingrediënten behalve de quinoa in de blender tot een stevige massa
  2. Roer 2 el gepofte quinoa door het dadelmengsel en dan balletjes tot het mengsel op is
  3. Rol de balletjes door de overige gepofte quinoa en klaar ben je!

quinoa-dadel bliss balls

Je kan de balletjes ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten glazen potje

 

8 comments

  • Roos

    Ze lijken mij echt heerlijk! Ik heb zelf vorig jaar, volgens mij, ook ontzettend lang gezocht naar gepofte quinoa. Ik zag het namelijk wel bij andere mensen die het gewoon bij de AH hadden gekocht, maar ik heb het tot nu toe nog nergens kunnen vinden.

    25 januari 2017 at 08:16
  • Nesrin

    De balls zien er heerlijk uit en wat fijn zo een kort en makkelijk recept.

    25 januari 2017 at 22:29
  • Armande

    Ik wist niet dat dat bestond, gepofte quinoa! De balletjes zien er heerlijk uit.

    26 januari 2017 at 17:32
  • Janine

    Wat Ziet het er weer heerlijk uit anne! X

    26 januari 2017 at 19:41
  • Jennifer

    Wat een goed idee! Lijkt me heerlijk!

    26 januari 2017 at 21:25
  • Susan

    Het lijkt me echt super makkelijk om te maken.. heb nog nooit van gepofte quinoa gehoord! Zo leer je weer eens wat 🙂

    26 januari 2017 at 21:38
  • Demi | StudioKOOK

    Heerlijk recept! En wat leuk om zelf de quinoa te poffen.

    28 januari 2017 at 10:31

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.