Healthyfoodlove.nl bestaat een jaar! Tijd voor taart..

taart

Het is feest! Healthyfoodlove bestaat namelijk gewoon al 1 jaar en daar ben ik best wel trots op. Wat begon als een uitprobeersel (net als de meeste baksels ook uitprobeersels zijn) is uitgegroeid tot een grote passie en ware hobby. Inmiddels komen er dagelijks onwijs veel mensen een bezoekje brengen aan healthyfoodlove.nl en vaak zie ik leuke baksels van mijzelf voor bij komen bij anderen.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik begin vorig jaar niet gedacht had dat healthyfoodlove nu zou zijn wat het is, ik wordt zo blij van de creativiteit die ik bij mezelf maar ook bij anderen terug zie. Wat kan ik genieten als iemand aan de slag gaat met een van mijn recepten en het dan ook nog eens geslaagde actie is. En nog iets dat ik echt super gaaf vind is het contact met andere foodies, vriendschappen zijn inmiddels al ontstaan en wie weet wat er nog komen gaat.

En dan het belangrijkste: Jullie! Zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen, de fijne reacties en leuke berichtjes motiveren mij steeds weer en toveren dagelijks een lach op mijn gezicht. Ik ga het komende jaar nog veel meer leuke baksels maken, ik hoop dat jullie er van genieten.

Om de eerste blogverjaardag van healthyfoodlove.nl te vieren, creëerde ik vol passie een heerlijke speculoos kwarktaart met salted caramel topping! Deels geïnspireerd door mijn lieve mede foodie Marike van Ohmypie.nl, en deels geïnspireerd door mijn lieve moeder die haar bodem van de kwarktaart vroeger altijd van speculaasjes maakte.

Het volgende heb je nodig om deze heerlijke laagjes taart binnen no-time in elkaar te flanzen

Voor de bodem
 • 200 gr spelt speculoos cookies (biotoday)
 • 60 gr ongez. roomboter of kokosolie
 • Optioneel: 1 el dates walnut cinnamon spread (biotoday)
Voor de vulling
 • 500 gr kwark
 • 3 el ahornsiroop
 • 5 blaadjes gelatine
 • sap van 1 citroen
Voor de topping
 • 150 gr dadels
 • 1 el kokosolie (gesmolten)
 • 1 el amandelpasta
 • snuf zeezout (grof)

Extra: 3 blokjes super pure chocolade in stukjes gehakt

Zo maak je deze speculoos kwarktaart met salted caramel topping

 1. Smelt de boter of kokosolie en mix dit samen met de spelt speculoos cookies in de blender tot een grof deeg
 2. Beleg een springvorm (ong. 20 cm doorsnede) met bakpapier en duw het deeg aan op de bodem van de springvorm
 3. Week de gelatineblaadjes in een laagje koud water en wring ze daarna uit, verwarm de gelatine in een klein laagje water totdat het helemaal opgelost is
 4. Klop de kwark op en voeg hier de gelatine, ahornsiroop en citroensap aan toe
 5. Giet het kwarkmengsel over de bodem, laat dit geheel goed opstijven in de koelkast
 6. Week de dadels in warm water en voeg daarna alle ingredienten bij elkaar in de blender en mix het geheel tot een gladde saus
 7. Verdeel de karamel over het kwarkmengsel en laat de hele taart nog even verder opstijven in de koelkast
 8. Verdeel net voor je de taart gaat serveren de stukjes pure chocolade over de taart

taart taart

* Super jammer dat het zo vroeg donker wordt, hierdoor zijn de foto’s net niet helemaal gelukt.. Maar geloof mij, deze taart is verrukkelijk! 

Was het je trouwens opgevallen dat healthyfoodlove.nl voor haar blogverjaardag volledig in een nieuw tenue is gestoken? Ik ben heel benieuwd wat jullie van de nieuwe lay-out vinden, laat je het even weten in een reactie?

Ik heb er voor gekozen wat aanpassingen te doen op de site zodat deze overzichtelijker is voor jullie, geen header meer waar mensen op blijven steken maar gewoon direct een overzicht van onlangs geplaatste recepten.

Ps: healthyfoodlove.nl zal de komende tijd nog ‘ge-fine-tuned’ worden, heb je nog tips of leuke ideeën, ik hoor het graag!

Enjoy!

16 reacties op “Healthyfoodlove.nl bestaat een jaar! Tijd voor taart..

 1. Marijke zegt:

  Gefeliciteerd met je 1 jarige bestaan! En wat is je blog layout mooi zeg. Prachtig zo met al je mooie foto’s. Ga zo door zou ik zeggen. Je groeit niet voor niks zo hard! Topper!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.