Vanille choco kwarktaart

Vanille choco kwarktaart

Met een heerlijke zoete dadelbodem en een rijke laag kwark is dit de perfecte taart voor jou (als sporter, levensgenieter maar ook gewoon jij zoals je bent). Niet zo lang geleden maakte ik deze taart met yoghurt, speciaal voor Gabriella. Deze was zo lekker dat ik het niet kon laten om er nog één te maken, maar dan wel net iets anders als de vorige natuurlijk.

Na dat ik de taart via instagram deelde kwam ik er achter dat @just.by.co ook al eens een soortelijke variant maakte. Zonder dat ik het wist heb ik gewoon een look-a-like gemaakt, het zouden wel broertjes van elkaar kunnen zijn, vinden jullie niet?

Benodigdheden voor een vanille choco kwarktaart (20-24 cm)

Voor de bodem
Voor de vanille-choco kwarklaag
 • 1 kg kwark (volle)
 • 9 blaadjes gelatine
 • 2 choco shots of 2 el cacao + 3 el agavesiroop
 • 2 vanille shots of andere zoetstof naar keuze
 • optioneel: 2 maatscheppen pure whey
Voor de topping
 • 2 blokjes pure chocolade (geschaafd)
 • optioneel: dragee eitjes (zie foto, niet zo gezond, wel heel lekker en helemaal in de paassferen)

Bereidingswijze van een vanille choco kwarktaart

 1. Mix eerst de ingrediënten voor de bodem (behalve de gepofte quinoa) in de hakmolen tot een stevige massa (niet stevig genoeg, voeg dan wat extra amandelmeel toe, te stevig, voeg dan wat extra melk toe).
 2. Roer daarna de gepofte quinoa door het bodembeslag en duw het geheel goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm (20 cm).
 3. Week vervolgens de gelatineblaadjes in koud water tot ze helemaal slap zijn, verwarm een klein laagje water op laag vuur en los de gelatine blaadjes hierin op.
 4. Voeg de kwark toe aan de gelatine en roer het geheel goed door.
 5. Verdeel de kwark over twee kommen (gelijke delen), voeg aan de ene helft de choco shots en/of cacao + agave toe en aan de andere helft de vanille shots en/of pure vanille.
 6. Meng beide kwark mengsels goed door, begin met de chocolade kwark en giet hiervan een flinke klodder op de bodem van je taart.
 7. Giet midden in het chocolademengsel een klodder vanille kwark en ga zo om en om door tot alle kwark op is.
 8. Laat de taart opstijven in de koelkast voor ongeveer 3 a 4 uur.

Garneer de taart met pure chocolade..

Enjoy!

Een reactie op “Vanille choco kwarktaart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.