Maaltijdsalade met gerookte makreel

Maaltijdsalade

In het kader van ‘’DOE MAAR LEKKER DUURZAAM’’, ging ik aan de slag met een heerlijke maaltijdsalade voor vier personen (onder de 12,50). Een ontzettend leuke uitdaging want ik kreeg het product, gerookte makreel filet, toegewezen. Zoals jullie weten ben ik een onwijze zoetekauw en dus vaak bezig met het bakken van taarten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen hartige gerechten kan maken.

Ik woon al mijn hele leven in een vissersdorp, heb een schoonvader met een viswinkel en familie die op de kotter werken en weet dus inmiddels wel hoe ik vis op een lekkere manier kan bereiden.

Deze keer heb ik gekozen voor een heerlijke maaltijd salade die je ook in een wrap kan rollen. Daarbij maakte ik van de overige filet een makreel paté, ontzettend lekker met wat verse groente om zo onder het koken weg te happen.

Benodigdheden voor de maaltijdsalade

Wat je waarschijnlijk gewoon thuis hebt

Bereidingswijze

 1. Zorg dat alle graten verwijdert zijn uit de makreel filet en pluk deze vervolgens in kleine stukjes.
 2. Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in plakjes en de ijsbergsla en rode ui zoals gewenst.
 3. Maak in een mooie schaal de salade (van sla melange, ijsbergsla, komkommer en paprika) op. Houd eventueel wat komkommer en paprika apart om tussendoor op te snoepen.
 4. Verdeel de stukjes makreel filet over de salade, houd 75 gram makreel achter.
 5. Maak een dressing van 3 el mayonaise, citroensap en kruiden en verdeel dit over de salade.
 6. Mix een halve rode ui, een eetlepel mayonaise, scheutje citroensap en de overige makreel in de blender tot een paté.
 7. Serveer de paté in een apart schaaltje met de achtergehouden groenten. Lekker als snack bij de maaltijdsalade!

Maaltijdsalade

Serveer de maaltijdsalade eventueel met afgebakken wraps of eet de salade gewoon los, want lekker is het zeker!

DOE MAAR LEKKER DUURZAAM is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners, om duurzamer eten een impuls te geven. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij krijgen een cadeaukaart t.w.v. €12,50, waarmee ze bij Albert Heijn producten kunnen kopen die een gerecht een stukje duurzamer maken. Meer informatie vind je op www.doemaarlekkerduurzaam.nl.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet altijd oplettend ben qua duurzamere producten. Deze keer ging ik heel doelgericht naar de supermarkt met de cadeaukaart van €12,50 op zoek naar duurzamere producten voor de maaltijdsalade. En eerlijk, het viel me echt reuze mee qua prijs en aanbod. Het hoeft niet gek duur te zijn en er zijn inmiddels gewoon ook heel veel duurzamere producten beschikbaar. De komende tijd zal ik er bewuster op gaan letten, zo kunnen we immers allemaal ons steentje bijdragen?

Ik geef het ”duurzaamheidsstokje” door aan mijn collega blogger van mamamosi.com. Neem je ook nog even een kijkje op haar blog?

Enjoy!

Dit artikel is geschreven i.s.m. met Unilever, AH en Nationale Postcode Loterij. Dit doet verder niets met mijn persoonlijke mening. Het recept is door Healthyfoodlove.nl zelf ontwikkeld en gemaakt. 

5 reacties op “Maaltijdsalade met gerookte makreel

 1. Pingback: Bloemkool shoarma pizza met kip en salsa - healthyfoodlove

 2. Pingback: Lunch wrap met gerookte kip - Healthyfoodlove

 3. aniie zegt:

  thank you for great inspiration for dinner! I will make this in a moment and my application Fitatu will help me count calories 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.