Hierbij het recept van hele makkelijke en gezonde havermout koekjes. De basis van deze koekjes bestaat uit banaan en havermout, hier kun je eigenlijk alles aan toevoegen wat je lekker vindt (bijv. chocolade, noten, fruit, gedroogd fruit…). De koekjes van dit recept bevatten een vulling van rozijnen en walnoten, vind je het wat weinig? Voeg dan gerust meer toe 🙂
Benodigdheden voor gezonde havermout koekjes (ongeveer 8 stuks)
- 100 gr. Havermout
- 1 banaan
- 1 ei
- 50 gr. Rozijnen
- 50 gr. Walnoten
- Scheutje agavesiroop
Bereiding van de gezonde havermout koekjes
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
- Mix de banaan fijn in de blender/keukenmachine (prakken met een vork kan ook) en kluts het ei hierdoor.
- Roer nu alle andere ingrediënten goed door het banaanmengsel.
- Verdeel met een lepel het beslag in hoopjes op een bakplaat (die belegd is met bakpapier) en druk dit een beetje plat.
- Bak de koekjes in 20 minuutjes goudbruin en laat ze daarna even afkoelen (altijd moeilijk, wat ze ruiken echt heerlijk, zo vers uit de oven).
Meer lekkere koekjes bakken, probeer dan deze ook eens of wat dacht je van de koekjes die ik maakte met granola?
Enjoy!