Het nut van voldoende water drinken

voldoende water drinken

Het wordt ons bijna dagelijks verteld, je kan er haast niet omheen. Voldoende water drinken is het belangrijkste wat er is. Maar toch blijft het moeilijk om die paar glazen water per dag binnen te krijgen. Kraanwater is soms niet helemaal lekker en soms heb je simpelweg geen dorst. Hoe moet je er dan voor zorgen dat je water binnenkrijgt en is het wel echt zo belangrijk als we denken?

Water, waar is het goed voor?

voldoende water drinken

We lezen het overal hoe gezond het is om water te drinken. Maar wat doet het nu echt met je lichaam en hoe krijg je voldoende vocht binnen zonder de hele dag aan de kraan te hangen?

In water zitten geen calorieën en dat maakt het sowieso al gezond, dit is algemeen bekend. Het reinigt je lichaam en helpt je organen op gang maar zorgt ook voor je huid. 

Je huid heeft namelijk veel vocht nodig, bijvoorbeeld om flexibel te blijven. Zelfs een lichte uitdroging zorgt ervoor dat je huid er droog, moe en licht grijs uitziet. Aanrader: drink zes tot acht glazen water per dag – je kan natuurlijk ook ander vocht drinken – , maar water is en blijft het beste. Zelf zorg ik er bijvoorbeeld voor dat ik altijd een flesje water op mijn bureau heb staan tijdens het werken, dit herinnert mij er aan om te blijven drinken.

Daarbij is het tijdens een dag op kantoor voor mij sowieso belangrijk om op te letten dat ik voldoende drink. Het helpt namelijk het brein en het blijkt positieve invloed te hebben op de je reactiesnelheid.

Vergeet trouwens niet dat sommige groenten en fruit, zoals watermeloen, courgette en komkommer, ook veel vocht bevatten, zo kom je tegelijk aan je vitaminen én mineralen.

Niet vergeten!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf nog steeds wel eens voldoende vergeet te drinken, nu helpt een fles water voor mijn neus mij wel. Laatst kreeg ik van Evian de nieuwste Limited Edition fles binnen die ze samen met Chiara Ferragni en ik zal eerlijk zijn ”Ik ben daar gevoelig voor”. Op de één of andere manier gaat het mij een stuk beter af om water te drinken met zo’n mooie fles op tafel.

Dus ik raad jullie aan, koop een mooie fles. Dit helpt mij namelijk om een meer te drinken en het staat nog mooi ook op je tafel. Of eet gewoon een lekker stuk watermeloen, dat draagt ook weer bij aan je vochtgehalte.

(De evian® x CHIARA FERRAGNI Limited Edition komt op de Nederlandse markt in glazen flessen (75 cl). Ze zijn vanaf november 2017 verkrijgbaar bij de Bijenkorf voor 4,95)

Cheers! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.