10x gezonde granola recepten

granola recepten

Tadaa, je gaat het mee maken. Een blogpost boordevol granola, dat is toch precies wat we willen? In deze post stel ik je voor aan mijn 10 persoonlijke favorieten, ze zijn allemaal te lekker om vanaf te blijven. 

Met stip op nummer 1..

Bananenbrood granola

granola

Dit is, denk ik, de eerste granola variant waar ik echt ondersteboven van was (en nog steeds ben). Gemaakt met een smeuïge banaan, waardoor perfecte brokken ontstaan. Zeker het proberen waard als jij ook het liefst je dag met mini koekjes start.

Appeltaart granola

granola

Gelijk maar door met de volgende favo. Deze granola combi heeft de smaak van appeltaart en dat is lekker, geloof mij!

Gepofte rijst granola

granola recepten

Luchtig, licht en gewoon echt lekker. Deze granola heb ik gemaakt met gepofte rijst en dat voelt gewoon een beetje als snacken (doet me denken aan popcorn). Proberen?

Pindakaas granola

granola recepten

Raise your hands if you’re ready for some peanutbutter! Ik ken gewoon geen mensen die geen pindakaas lusten, dus deze moet wel een favoriet van velen zijn. Het recept vind je hier.

Gab’s karamel-zeezout granola 

Een bakje kwark is een bakje kwark en alleen maar magere yoghurt in een schaaltje is ook zo saai. Nee, de slingers moet je toch echt zelf ophangen. Deze karamel-zeezout granola zorgt ervoor dat ieder ontbijtje een waar feestje wordt.

Happy protein granola

Wil jij ook meer eiwitten eten maar weet je niet goed hoe je dat kan doen? Deze granola zit boordevol eiwitten door onder andere de noten maar ook de Happy Protein van Eiwit.nl. Benieuwd?

Super granola met hennepzaad

Deze super granola met hennepzaad is niet alleen onwijs goed voor je maar ook nog eens heel erg lekker.

Makkelijke tahini granola

Wist je trouwens dat tahini rijk is aan vitaminen en mineralen, daarom combineerde ik het met mijn favoriet en toen ontstond er dus tahini granola.

Peanutbutter cinnamonroll granola

Dit is dus een pindakaas kaneelrol granola, peanutbutter cinnamonroll granola klinkt leuker dus zo noemen we het!

Pecan peer granola

Ik maakte al behoorlijk wat granola variaties in mijn bak-bestaan maar met peer heb ik het nog nooit geprobeerd. Daar moest verandering in komen. Pecan peer granola moest het worden en dat is gelukt en goed ook!

Ik hoop dat ik jullie weer heb kunnen inspireren en dat je binnenkort net als mij kan genieten van je heerlijke ‘homemade‘ granola.

Welke lijkt jou de allerlekkerste?

Enjoy!

Een reactie op “10x gezonde granola recepten

  1. Pingback: Super snelle granola uit de pan - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.