Search
Ontbijt risotto van parelgort

Ontbijt risotto van parelgort en appel

Ik kreeg een pakketje thuisgestuurd waar onder andere parelgort in zat, allereerst had ik echt geen idee wat ik er mee moest en dus ben ik maar even aan het googlen geslagen. Meteen kwam ik al tegen dat parelgort zich uitstekend leent voor het maken van risotto. Tegelijk bedacht ik me dat ik nog nooit een ontbijt risotto voorbij heb zien komen en dus ging ik aan de slag.

Dit heb je nodig voor een ontbijt risotto van parelgort voor twee personen

 • 100 gr parelgort*
 • 225 ml amandelmelk (ongezoet)
 • 1 appel
 • 3 medjouldadels
 • 1 tl kaneel

De parelgort die ik gebruik is van Homenuts, als je daar ook wil bestellen heb ik een leuke actie voor je. Met de kortingscode HEALTHYFOODLOVE ontvang je nu 10% korting op je hele bestelling. Dat is toch leuk?

Zo maak je het risotto ontbijtje

 1. Laat de parelgort een nacht weken en kook deze de volgende dag in de amandelmelk voor ongeveer 45 minuten.
 2. Blijf voortdurend roeren zodat het niet aan de bodem kleeft, wanneer de parelgort al het amandelmelk opgenomen heeft en iets te droog wordt kan je nog wat amandelmelk toevoegen
 3. Schaaf de appel en meng deze door de parelgort samen met de in stukjes gesneden medjouldadels en kaneel
 4. Serveer de parelgort risotto met een topping die jij lekker vindt en voeg zo nodig nog wat zoetigheid zoals ahornsiroop toe.

Wist je dat parelgort boordevol vezels zit en daarom goed is voor de stoelgang? Parelgort kan ook heel goed gebruikt worden als alternatief voor rijst en pasta, ideaal dus als je eens iets anders wil proberen. Je kan parelgort koken maar ook bakken, dat wist ik zelf niet eens..

Enjoy!

1 comment

 • Nesrin

  Wat een waanzinnig mooie foto! Parelgort? Dit ken ik niet maar ik wil het wel snel proberen.

  1 augustus 2017 at 16:34

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.