Search
Portebello toast met avocado

Portebello toast met avocado spread

Je hebt zin in iets speciaals als lunch en je wil eens niet een broodje pindakaas eten. Dat had ik dus afgelopen weekend. Het idee van een goed geroosterd broodje met gebakken portebellos en avocado kwam in me op en ik ging aan de slag.

Wist je trouwens dat portobello champignons prima vlees vervangers zijn? De bevatten veel vezels en relatief weinig calorieën. De portbellos zijn dus hartstikke handig als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Ik kan stiekem niet wachten om nog meer recepten te plaatsen met deze mega champignon, ik ben zelf namelijk echt dol op alles wat met champignon te maken heeft.

Print

Portebello toast met avocado spread

Twee portebello's met kipkruiden bakken, avocado prakken met het sap van een halve limoen + peper & zout, speltbroodjes roosteren en wat rucola erbij. Echt genieten dit! 

Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 1 Persoon

Ingredients

  • 2 portebellos +kipkruiden of andere kruidenmix naar wens.
  • 2 sneetjes speltboord
  • 1 avocdao
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 1 handje rucola
  • snufje zout/peper

Instructions

  1. Bak de portebellos in stukje met kipkruiden. 

  2. Prak de avocado en meng deze met het sap van een halve limoen, voeg hier zout en peper naar smaak aan toe. 

  3. Rooster de broodjes en beleg deze met rucola, avocado en de gebakken portebellos. 

Ben je nog op zoek naar een ander lekker lunch recept? Probeer dan eens deze pompoen soep, ik ben er echt dol op!

Enjoy!

2 comments

  • Nicole

    Jum, het water loopt me in de mond van dit heerlijke broodje!

    3 augustus 2017 at 10:31
  • Merel

    Ik ga dit receptje volgend weekend maken, lijkt me zo lekker!!! Dankjewel voor de inspiratie weer babe. Liefs, Merel

    10 augustus 2017 at 10:57

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.