Ontbijten als de keizer met een mineola taartje

mineola taartje

Ken je het gezegde ”ontbijten als de keizer, lunchen als de koning en dineren als een bedelaar”? Ik moet zeggen dat ik me met stip aan de eerste houd! Mijn ontbijt is de reden waarom ik ‘s ochtends zo snel mogelijk mijn bed uit kom. En waarom niet ontbijten met taart?

In dit recept heb ik een bodem van havermout muesli en dadels gecombineerd met een laag kwark en daar een heerlijke mineola aan toegevoegd. De mineola is een citrusvrucht boordevol vitamine C, hebben we dat ook weer mooi binnen toch?

Dit heb je nodig voor 2 mineola taartjes

  • 50 gr havermoutmuesli
  • 75 gr dadels
  • 170 gr kwark
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 mineola

Glazen potjes over van een lekkere dadelpasta, pindakaas of wat dan ook? Gooi ze niet weg, was ze goed af en je kan er makkelijk je ontbijt-to-go in meenemen. Super handig!

Zo maak je de taartjes in een handomdraai

  1. Mix de havermout muesli samen met de (geweekte) dadels in de blender tot een stevige massa, verdeel dit over twee potjes/glaasjes
  2. Meng de kwark en ahornsiroop door elkaar, schil de mineola en snijd deze in plakken of verdeel in partjes (wat je zelf leuk vindt)
  3. Verdeel de kwark over de twee potjes/glaasjes en maak het af met de mineola en geniet (of bewaar ze nog even voor de volgende ochtend)

mineola taartje mineola taartje mineola taartje

Enjoy!

 

 

4 reacties op “Ontbijten als de keizer met een mineola taartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.