Ouderwetse kerst met witlofrolletjes

Witlofrolletjes

Was dat bij jullie ook altijd zo vroeger? Witlofrolletjes met kerst? Bij ons wel en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nog steeds super lekker vind, daarom deel ik deze eerste kerstdag mijn ouderwetse witlofrolletjes recept op een bedje van aardappelpuree. Benieuwd hoe ik ze maak, lees dan snel verder!

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 3 witlofstronken
  • ham (plakjes)
  • geraspte kaas
  • 300 gr kruimige aardappels
  • scheutje melk
  • tl roomboter
  • tl mosterd
  • zout/peper
  • eventueel wat tijm

Zo maak je de witlofrolletjes met aardappelpuree

  1. Snijd de witlof in de lengte door en haal de harde kern er uit, verwijder de buitenste bladeren en kook de witlof zacht
  2. Schil de aardappels en kook ze zacht
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden
  4. Stamp de aardappelen samen met de melk, roomboter, mosterd, zout en peper tot een fijne puree
  5. Vet een kleine ovenschaal in en bedek de bodem met de aardappelpuree
  6. Snijd de gekookte witlof in gelijke parten en vouw elk partje in een plakje ham (ham kun je eventueel in de lengte doorsnijden en een half plakje gebruiken)
  7. Duw de witlofrolletjes in de aardappelpuree en strooi de kaas (en eventueel tijm) over het geheel
  8. Bak de witlofrolletjes in 15 minuten af

Witlofrolletjes WitlofrolletjesWitlofrolletjes

Wat aten jullie vroeger altijd met kerst?

Enjoy!

5 reacties op “Ouderwetse kerst met witlofrolletjes

  1. Daphne zegt:

    Heerlijk! Ik eet deze herfst en winter ook veel witlof, alleen simpel als bijgerecht gestoofd, want mijn zoontje van twee eet het echt niet. Hij krijgt iets anders. Maar binnenkort ga ik het toch weer eens maken.

  2. Pingback: 5 tips voor een gezellig en stressvrij kerstdiner - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *