4 x een zoete aardappelrecept

Zoete aardappelrecept

Zoete aardappel, helemaal hip tegenwoordig. Daarom deel ik vandaag vier totaal uiteenlopende recepten met jullie die allemaal iets te maken hebben met zoete aardappel. Wist je trouwens dat de zoete aardappel (ook wel betaat genoemd) helemaal geen familie is van de aardappel die wij kennen?

Zoete aardappel bevat in tegenstelling tot de gewone aardappel (die vooral zetmeel bevat) inuline, dit verteert langzamer als zetmeel en is daarom bijvoorbeeld beter voor diabetes patiënten.

Genoeg informatie over de zoete aardappel, door naar de recepten. Wat kan je er eigenlijk allemaal mee, is het alleen voor hartige gerechten of kan je er ook (zoals de naam doet vermoeden) zoete variaties mee maken. Ik laat het je in dit artikel allemaal zien.

Zoete aardappeltoast

zoete aardappeltoast uit de oven

Geen zin in brood, maar wel stevig ontbijten? Zoete aardappel toast is dan zeker een aanrader, het is super makkelijk te maken en ook nog eens te beleggen met alles wat jij lekker vindt. Het recept voor de zoete aardappeltoast vind je hier!

Zoete aardappelbrood

Zoete aardappelbrood

Brood maken van zoete aardappel kan ook, kwam ik bij toeval achter. Het is lekker, voedzaam en helemaal verantwoord. Trouwens wel even belangrijk om te weten, je kan het ook gewoon heel goed als tussendoortje eten (bij een lekker kopje koffie of thee bijvoorbeeld). Het recept vind je hier!

Zoete aardappelsoep met pompoen

Zoete aardappelsoep

En we maken ook gewoon iets hartigs van zoete aardappel, wat dacht je van een lekker soepje en dan in combinatie met pompoen (en winterpeen, paprika en ui). Onwijs lekker en heel voedend, een echte maaltijd soep die je binnen een half uurtje op tafel hebt staan. Hier vind je het recept!

Super snelle zoete aardappel muffins

zoete aardappel muffins

Nog zoete aardappels over? Gooi het bij elkaar in een kom met wat ei en amandelmeel en hupsakee, je zoete aardappel muffins zijn er bijna! Het recept vind je voor deze super snelle rakkers vind je hier.

Hadden jullie nog geen idee wat er dit weekend op tafel moest komen? Dan ben je er nu vast over uit dat het iets met zoete aardappel wordt. Ik ben benieuwd naar de creaties, laat je even weten als je iets gemaakt hebt?

Enjoy! 

4 reacties op “4 x een zoete aardappelrecept

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.