5 tips voor een gezellig en stressvrij kerstdiner

stressvrij kerstdiner

Hoe leuk en gezellig het ook altijd het is om samen met je familie aan tafel te schuiven met kerst, het blijft vooraf altijd stressen. In deze blogpost wil ik je graag een aantal tips meegeven zodat de kerstdagen voor jou, als hobbykok ook gewoon stressvrij zijn.

Tip 1: Maak je zelf niet gek!

Door te ingewikkelde recepten op tafel te zetten kan je jezelf helemaal gek maken, doe dat vooral niet. Zoek als voorafje bijvoorbeeld een eenvoudig soep recept op en bak hier een lekker stokbrood bij, garneer je soep met wat room en verse kruiden, een gegarandeerde aanrader. Als hoofdgerecht blijven de ouderwetse witlofrolletjes altijd een succes, waarom steken we ze deze kerst niet in een nieuw jasje? Zullen we afsluiten met een iets gezonder nagerecht? Je zou het niet verwachten, maar je kan dus gewoon een healthy chocopudding maken (eens zien wie er achter komt dat je er stiekem avocado door gemixt hebt).

Tip 2: Een goede voorbereiding is het halve werk.

Hello Fresh kerstbox

Dit is een tip die ik zelf ook nog eens goed in mijn horen moet knopen. Ga niet op het laatste moment om boodschappen want dan is het verschrikkelijk druk in de supermarkt en is de helft van alles wat je nodig hebt al geplunderd. Zorg dus dat je ruim op tijd je boodschappen thuis hebt, of misschien nog makkelijker, bestel gewoon online en laat het bezorgen. Verder hoort bij een goede voorbereiding ook het klaar zetten van al je spullen en het koken natuurlijk. De soep kan namelijk gerust een dagje tevoren gekookt worden (meestal is ‘ie de tweede dag dubbel zo lekker). Kook en bak dus alvast je recepten die je makkelijk een nachtje in de koelkast kan bewaren (zo kan jij zelf ook rustig genieten van het kerstdiner).

Tip 3: Zorg voor een prachtig gedekte tafel.

Hello Fresh kerstbox

Dit is heel belangrijk. Want stel nou dat je tafel er fantastisch uit ziet, dan is de binnenkomer toch al gemaakt? Ik deel hieronder mijn pinterestbord waar ik al tafel deco plaatjes probeer op te slaan die ik graag wil onthouden. Misschien heb je er iets aan..

Tip 4: Nodig gezellige mensen uit.

Tja, het belangrijkste van het hele kerstgebeuren, mensen die je lief en dierbaar zijn. Nodig die mensen uit, zij zien namelijk hoe jij je best gedaan hebt. En ze genieten sowieso van al het lekkers dat je voor ze klaar maakt.

Tip 5: Vergeet jezelf niet!

Deze laatste tips is zeker niet de minst belangrijke. Zorg dat je de kerstdagen goed start, een stevig ontbijt en een moment voor jezelf horen daar zeker bij. Goed voor jezelf zorgen geeft je humeur ook meteen een boost, en een goed humeur is wel handig toch? Een goed ontbijt is ook handig wanneer je nog lang in de keuken moet staan (anders kan het zomaar zijn dat het halve kerstdiner tijdens het koken al opgesnoept is).

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips en wens jou samen met je familie hele goede en gezellige kerstdagen toe!

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.