Perencrumble met havermout

perencrumble met havermout

Ik ben fan! Fan van de heerlijke plaatjes die de meiden van Twins Kitchen altijd delen op Instagram. Hoe gaaf is het dan ook dat zij nu juist een leuk gastrecept gemaakt hebben voor Healthyfoodlove.nl. Een perfect najaarsrecept als je het mij vraagt, perencrumble met havermout. Benieuwd naar het recept en de meiden? Lees dan snel verder.

Ingrediënten voor twee porties perencrumble met havermout

  • 115 gram dadels
  • 70 gram havermout
  • 50 gram walnoten
  • 2 peren
  • 150 gram appelmoes light
  • 60 gram Ery Bronze van Steviala (of een andere suikervervanger)

Bereidingswijze van de perencrumble met havermout

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de gietijzeren pannetjes in of bekleed de bodem van een springvorm (van 12-15 cm) met bakpapier.
  2. Mix de dadels, havermout en walnoten in een keukenmachine tot een kruimelig geheel. Er mogen best nog wat grove stukken in zitten!
  3. Verdeel de helft van de crumble in de pannetjes of springvorm en zet de andere helft even apart.
  4. Schil de peren en snij in grove stukken. Mix ze samen met de appelmoes in een keukenmachine tot een egaal mengsel.
  5. Giet de appel-perenmoes over de crumble en verdeel hier de rest van de crumble over.
  6. Strooi als laatst de Ery Bronze over de crumble en bak hem in 20 minuten af.

Hij is klaar als de bovenkant mooi goud-bruin en crispy is geworden en de suikervervanger is gekarameliseerd. Hij is het allerlekkerst als hij nog warm is, met een bolletje calorie-arm ijs eroverheen!

perencrumble met havermout

Iets meer achtergrond informatie over de meiden achter dit heerlijke recept

Wij zijn Terry en Yara: tweelingzusjes uit Vinkeveen en het creatieve brein achter Twins Kitchen! We werken allebei fulltime in de Marketing/Reclame en daarnaast houden we enorm van bakken!

Twins Kitchen

Dankzij Personal Body Plan, waar wij in 2015 mee zijn gestart, hebben we veel kennis opgedaan over voeding en sporten. We kregen inzichtelijk welke voedingswaarden we op een dag nodig hebben en we hebben onze levensstijl toen flink omgegooid.

De taarten met suiker, volle room en boter werden door onze nieuwe lifestyle ingeruild voor gezondere varianten. We werden steeds creatiever en bakten elk weekend 2 à 3 healthy taarten, cakes en andere verantwoorde ontbijtjes en snacks. We kregen steeds meer vragen over onze baksels, en daarom zijn we afgelopen september gestart met Twins Kitchen. Een Instagram pagina waarmee we onze volgers willen laten zien hoe je op een gezonde en verantwoorde manier gewoon kunt blijven genieten van lekkere taartjes en snacks.

We hopen jou ook te inspireren en hopelijk kunnen we je overhalen om aan de slag te gaan met onze recepten.

Heel veel bakplezier!

Liefs,

Terry & Yara van Twins Kitchen

Fotografie door: Corina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *