Search
dadel repen

Pompoenpit – dadel repen

Wat Anne, pompoenpit – dadel repen, wat is dat? Dat zal ik je vertellen. Ik heb al een tijdje een nieuw product in de kast staan en ik kom er niet zo erg aan toe om het te gaan proberen, het heeft gewoon een beetje een apart kleurtje. Tot ik me bedacht dat ik er super goed snack repen mee zou kunnen maken en dus ging ik aan de slag.

Dit heb je nodig voor 6-8 pompoenpit – dadel repen

Zo maak je ze

  1. Mix alle ingrediënten behalve het gepofte boekweit in de blender of keukenmachine tot een stevige massa, roer de boekweit door het pompoenpit – dadel mengsel.
  2. Duw het geheel goed aan in een met bakpapier belegd cakeblik.
  3. Zet het cakeblik voor ongeveer een uurtje in de koelkast of diepvries om de plak stevig te laten worden.
  4. Snijd de plak in gelijke repen en klaar ben je.

dadel repen dadel repen

* Bewaren kan in een afgesloten bakje in de koelkast tot ongeveer een week of in de diepvries (aantal maanden).

Ben jij nou geen fan van dat nieuwe groene goedje door deze repen? Probeer dan eens een van deze repen, daar zit vast wel iets voor je tussen.

2 comments

  • Roos

    Wat een goed idee om de spread in een recept te verwerken! Ik heb hem zelf ook thuis, maar heb ‘m alleen nog maar geprobeerd op crackers.

    19 mei 2017 at 16:16
  • gea

    Dit lijkt mij echt heerlijk! Deze ga ik zeker eens proberen.

    20 mei 2017 at 17:05

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.