Rode appeltaart (gezondere versie)

rode appeltaart

Ik had ze al een aantal keren zien liggen bij de supermarkt. De appels van red love, het gave aan deze appel is het rode vruchtvlees. Ik zag het meteen voor me, een super rode appeltaart, perfect voor ons wekelijkse koffiemoment met de familie.

Benodigdheden voor een rode appeltaart (25 cm)

Voor het deeg
 • 1 ei (gescheiden)
 • 75 gr kokosbloesemsuiker
 • 225 gr koude ongezouten roomboter (in stukjes)
 • 350 gr zelfrijzend bakmeel
 • snufje zout
 • 1 tl citroensap
Voor de spijsvulling
Voor de appellaag

Bereidingswijze

 1. Kiep eerst alle ingrediënten (behalve het ei-geel) voor het deeg in de grote schaal van je keukenmachine, mix het geheel tot een mooi deeg.
 2. Verwarm dan de oven voor op 175 graden en beleg de vorm met bakpapier of vet deze in met boter/olie.
 3. Rol daarna het deeg (eventueel tussen twee lagen vershoudfolie) uit tot een grote platte plak, leg deze in de vorm en snijd het bij de randjes goed af.
 4. Mix vervolgens in de hakmolen de ingrediënten voor de spijsvulling tot één geheel. Verdeel daarna de spijsvulling over het deeg.
 5. Schil daarna de gewone appels en verwijder het klokhuis, snijd de gewone appels in blokjes. verdeel de stukjes appel over de spijsvulling.
 6. Snijd 1 rode appel in plakken en mix de rest van de rode appels tot een stevige moes (voeg hier eventueel een el bloem aan toe).
 7. Verdeel vervolgens de moes over de blokjes appel.
 8. Verdeel als laatste de plakjes appel over het geheel en garneer het eventueel met wat kaneel en dadelsiroop, smeer de randen van het deeg in met het eigeel.
 9. Bak de taart in 50 tot 60 minuten goudbruin.

Benieuwd naar andere lekkere appeltaart recepten? Neem dan eens een kijkje op mijn appeltaart pagina, je vindt hier genoeg inspiratie voor jou als echte appel-lover.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.