Warm zoet appel rijstontbijt

Appel rijstontbijt

Variëren met wat je eet is echt super belangrijk, we horen het vaak maar doen we er ook iets mee? Ik moet zelf heel eerlijk bekennen dat ik dat nog wel eens lastig vind. Ik probeer nu meer variatie in mijn ontbijtjes aan te brengen en kwam op het idee om eens te gaan ontbijten met rijst. Ik was hier nog niet bekend mee en ik kan je vertellen; het is echt super lekker! Benieuwd naar dit lekkere appel rijstontbijt?

Dit heb je nodig voor een appel rijstontbijt voor 1 persoon

  • 100 gr gekookte rijst*
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 appel
  • 1 medjoul dadel
  • 1 tl noten pasta
  • 1 el ahornsiroop
  • snuf kaneel

* Ik kook de rijst al op de avond voor mijn ontbijtje, super handig!

Zo maak je dit ontbijtje

  1. Rasp de appel en verwarm deze samen met de rest van de ingrediënten (behalve dadel en kaneel) in een pannetje op laag vuur op (ongeveer 5 to 10 minuutjes)
  2. Schenk de rijstepap in een schaaltje en roer de dadel in stukjes door de pap, strooi wat kaneel over je appel rijstontbijt en vergeet vooral niet te genieten

Appel rijstontbijt Appel rijstontbijt

Enjoy!

12 reacties op “Warm zoet appel rijstontbijt

    • Anne zegt:

      Ja, ik had deze keer dus ook een beetje rijst over. Waarom niet ontbijten met rijst en inderdaad, die notenpasta was echt een fijne toevoeging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *