Witte kersttaart met chocoladetopping

Witte taart met chocolade topping

Waarom een kersttaart? Nou ja, eigenlijk gewoon omdat ik bezig was met het bedenken van kerstrecepten en van daaruit deze taart ontstond. Je mag deze dus gewoon het hele jaar door eten, maar wij eten ‘m nu met kerst. Het wit van deze taart bestaat uit yoghurt en de bodem is gemaakt van noten, pitten en dadels. Al met al dus een heerlijke witte taart met als topping een laagje pure chocolade!

Dit heb je nodig voor deze witte taart met chocoladetopping

Voor de bodem
  • 100 gr noten en pitten (ik gebruikte de noten/pitten mix van nuts about nature)
  • 4 medjoul dadels
  • eventueel een el koud water
Voor de witte laag
  • 500 gr Griekse yoghurt (10% vet)
  • 5 baadjes gelatine
  • 3 el agave
Voor de chocolade laag
  • 80 gr hele pure chocolade
  • 100 gr mascarpone

Zo maak je deze makkelijke kersttaart

  1. Mix in de blender de noten, pitten, dadels en water tot een stevige substantie
  2. Duw dit goed aan op de bodem van je springvorm (21 cm doorsnede)
  3. Week de gelatine blaadjes in koud water en wring ze daarna goed uit
  4. Warm de gelatine blaadjes in een heel klein laagje water op
  5. Mix de yoghurt en agavesiroop door elkaar tot een luchtige massa
  6. Voeg de gesmolten gelatine toe aan de yoghurt en mix het geheel nog eens voor 3-5 min
  7. Giet het yoghurtmengsel op de bodem en laat dit opstijven voor 2 uur in de koelkast
  8. Smelt de chocolade au-bain-marie en klop het daarna door de mascarpone
  9. Verdeel dit over de yoghurt laag en sprenkel eventueel nog wat losse stukjes chocolade over de taart
  10. Laat nog even opstijven en in koelkast en geniet van je witte taart met chocolade topping!

Witte taart met chocolade topping Witte taart met chocolade topping Witte taart met chocolade topping Witte taart met chocolade topping Witte taart met chocolade topping

Enjoy!

12 reacties op “Witte kersttaart met chocoladetopping

    • Anne zegt:

      Ik heb het inderdaad wel eens met agar agar gemaakt en dat kan ook prima. Ik kan me voorstellen dat je niet graag met gelatine werkt Johanna, agar agar is dus een goed alternatief. Moet eerlijk zeggen dat ik het zelf iets lastiger vind om mee te werken!

  1. Sandra zegt:

    Wooh, dit ziet er veel te lekker uit joh!! Voordat ik de ingrediënten zag dacht ik dat hij heel machtig zou zijn, maar volgens mij valt dat best mee? Ik denk dat mijn zussen helemaal gek worden als ze dit zien. Dan word ik gelijk in de keuken gezet, haha! Helaas zitten er allemaal dingen in die ik niet mag, dat is wel jammer.

    • Anne zegt:

      Ja, het lijkt net of het een witte/bruine choco taart is. Deze is eigenlijk best wel verantwoord, en als je m eet, voelt t ook helemaal niet machtig aan. Wat mag je precies allemaal niet eten Sandra, of heb je daar wel eens over geschreven (ben heel geïnteresseerd)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *