Zelf margarine maken, zo doe je dat!

Ik hoor het mijn moeder nog zo zeggen, ”Anne, niet alleen hagelslag op je brood hé!”, ze stond en staat er nog steeds op dat er eerst een rijke laag margarine op brood gaat. Deze keer ging ik zelf aan de slag met het maken van margarine, je gelooft namelijk niet hoe makkelijk dat is. Ik maakte als extraatje gebruik van wat Italiaanse kruiden, hartstikke lekker en ontzettend leuk om te doen.

zelf margarine maken
Afdrukken Pinterest
0 van 0 stemmen

Homemade margarine

Margarine, 100% plantaardig en makkelijk te maken.
Label Bijgerecht
Keuken Nederlands
Tags Kruiden, Margarine, Plantaardig
Baktijd 15 minuten
Porties 6 porties

Ingrediënten

  • 2 el kokosolie
  • 3 el plantaardige olie *bijv. Becel olieblend classic
  • 1/4 tl mosterdpoeder
  • 1 tl wortelsap
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1/4 tl citroensap

Bereidingswijze

  • Laat de kokosolie smelten en vul een grote kom met ijswater.
  • Doe de plantaardige olie in een kleine kom en zet deze kom direct op het ijswater (zorg dat er geen water bij de olie loopt) en begin meteen met roeren.
  • Voeg het wortelsap en de mosterdpoeder toe, blijf het geheel ondertussen goed doorroeren tot er een egale creme ontstaat.
  • Voeg de twee eetlepels kokosolie toe en en roer tot de juist substantie ontstaat.
  • Meng vervolgens de citroensap, kruiden en eventueel nog wat zout door de margarine en klaar ben je!
  • Bewaar de kruidenmargarine in de koelkast.

Notities

Had jij ooit gedacht dat het zo easy was om zelf margarine te maken? Ik eigenlijk niet, daarom vind ik het ook extra gaaf om dit soort recepten te delen.

Bovenstaande kruidenmargarine is 100% plantaardig en dus ook geschikt voor alle vegan’s onder ons. Hoe fijn is dat?

Voor dit recept heb ik gebruik gemaakt van de Becel olie blend met omega 3 (dit is een mengsel van plantaardige oliën).

Zelf gebruik ik graag producten waar ook nog eens gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn, dit maakt het bereiden van de recepten en het eten van het uiteindelijke resultaat nog beter.

Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Becel, dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *