Bananen kokos brood

Bananen kokos brood

Ik maakte al eerder een banananbrood met kokos en die was heerlijk! Deze keer dus weer een bananenbrood met kokos maar wel weer met een heel ander recept en minstens zo lekker als de vorige keer. Bananen kokos brood is het ultieme tussendoortje in jouw gezonde levensstijl.

Benodigdheden voor een bananen kokos brood
  • 100 gr. kokosmeel (niet hetzelfde als kokosrasp)
  • 3 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 6 el (gesmolten) kokosolie
  • 3 el ahornsiroop
  • 2 tl kaneel (of koekkruiden)
  • 1/2 tl bakingsoda
  • een snufje zout
Voor de vulling
  • 1 handje walnoten
  • half handje hazelnoten
  • 2 grote of 4 kleine dadels
Ter garnering
  • Sesamzaadjes

aang.DSC03287

Bereiding
  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en beleg een ovenschaaltje of cakeblik met bakpapier
  2. Mix dan de bananen, ahornsiroop, olie en eieren door elkaar
  3. Meng in een aparte schaal de droge ingrediënten door elkaar (kokosmeel, baking soda, zout en kaneel)
  4. Meng daarna de droge ingrediënten door het bananenmengsel en roer als laatste de noten en dadels in stukjes door het beslag
  5. Verdeel als laatste het mengsel over je ovenschaal en garneer met sesamzaadjes
  6. Bak het bananenbrood in 40 minuten gaar

aang.DSC03297 aang.DSC03301 aang.DSC03314

Hoe eet jij je bananenbrood het liefst?

Wil jij meer bananenbroden maken? Dan heb ik iets voor je.. Speciaal voor jou heb ik namelijk een overzicht gemaakt van mijn favoriete bananenbrood recepten.

Enjoy!

5 reacties op “Bananen kokos brood

  1. Armande zegt:

    Ziet er ook geweldig uit! Ik hou erg van bananenbrood. Ik vraag me af waar je die koekkruiden kunt krijgen, ik heb er al diverse keren naar gezocht in de supermarkt. Ik wilde het voor pruimenjam gebruiken.

  2. Charlotte zegt:

    Heb lekker een stukje op nu die net uit de oven kwam. Heerlijk! Ga ook zeker eens die gevulde bananenbrood maken met mascarpone ziet er heerlijk uit!

  3. Eva zegt:

    Wat een geweldige site en heerlijke tips! Ik ben groot fan! Dit bananenbrood ook gemaakt, maar mag wel iets smeuïger van mij… hoe zou ik daarvoor kunnen zorgen? Fijne dag verder! Liefs Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *