Het weer wordt wat kouder en daar hoort een wat warmer ontbijt bij. In het weekend heb ik de tijd om uitgebreid te ontbijten en dat doe ik dan ook, appeltaart ontbijt is een van mijn favorieten en het voelt ook echt altijd als een feestje om te eten. Simpel, gemaakt van havermout en echt ontzettend lekker.
Dit ontbijt bestaat voor het grootste deel uit havermout en appel. Twee ontzettende krachtpatsers op voedingsgebied, de appel biedt langdurige energie en staat bol van goede vitaminen, anti-oxidanten en vezels. Teni van Fitbeauty.nl heeft eens een artikel geschreven over havermout, het is gewoon niet normaal waar dat alleamaal goed voor is.
Benodigdheden
- 50 gr havermout
- 120 ml (ongezoete amandel) melk
- 1 appel
- 2 el agavesiroop
- handje walnoten
- 1 dadel
- 2 tl kaneel
Zo maak je dit appeltaart ontbijt
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in
- Mix de appel in de blender tot moes (zonder klokhuis en schil uiteraard)
- Voeg de rest van de ingredienten toe en mix dit goed door elkaar (nu kun je het al op eten, ook heel lekker)
- Giet het geheel in een ovenschaaltje en verdeel er eventueel nog wat stukjes walnoot, dadel of kaneel overheen en zet dit voor 20 minuten in de oven
- Eet het lekker warm op, of koud.. net wat je lekker vindt
Wat eet jij op een koude herfstochtend als ontbijt?
Enjoy!
Ja dit is heerlijk! Moet ik echt weer eens maken.
Heerlijk, weer aan het warme ontbijt. En wat ziet dit er goed uit <3. Dol op havermout als ontbijt. En zeker in zo'n leuk hartjes-bakje. Cute!
Ja, haha! Zo’n hartjes schaaltje maakt alles net wat lekkerder..
Oh dat wil toch iedereen? De dag beginnen met taart?! Lekker recept.
Het zier er zo lekker uit! Wordt dit wat vaster of behoud het een papstructuur? Ik weet niet wat het is namelijk, maar ik heb echt niks met pap. Al zo vaak geprobeerd, maar het is niet mijn ding.
Wel iets steviger, het lijkt eerst op pap maar wordt steviger in de oven..
Havermout heb ik nog nooit echt gegeten, het trekt me niet zo. Maar op jou manier, warm uit de oven lijkt het me heel lekker. Binnenkort maar eens proberen. Het is echt weer voor een warm ontbijt 🙂
Deze morgen gemaakt, was lekker. Ik werkte af met wat kwark, zo werd het lekker smeuïg
Wat leuk zeg, fijn dat je er van genoten hebt en wat een goed idee om er kwark bij te doen?
Heerlijk! Ik moet het dan toch maar eens een keer gaan uitproberen hihi.
Pingback: Autumn | 77 ideeën voor najaar 2016 – Blonde Blossom
Pingback: Gezonde appeltaart met amandel roomsaus - healthyfoodlove