Carrotcake met cheesecake topping

carrotcake met cheescake topping

Een cake, gevuld met worteltjes. Dat wil je toch? Nog geen lekker tussendoortje bedacht voor de paasdagen? Dan raad ik je zeker aan om deze eens te proberen. Deze carrotcake met cheesecake topping is makkelijk om te maken en nog mega lekker ook!

Benodigdheden voor een carrotcake met cheescake topping

  • 200 gr speltmeel
  • 2 tl kaneel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • halve tl bakingsoda
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 180 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • 15 gr. ongezoute roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml agavesiroop
  • 200 gr wortel (geraspt)
Voor de topping heb je het volgende nodig
  • 125 gr. roomkaas
  • 1 el agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • handje pecannoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter of beleg deze met bakpapier.
  2. Meng het meel, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, baking soda en zout in een schaal goed door elkaar.
  3. Mix in een andere schaal het ei, de boter en agavesiroop door elkaar en voeg hier de melk aan toe (je kan hier ook nog vanille toevoegen), mix als laatste de geraspte wortel door dit mengsel.
  4. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in het cakeblik.
  5. Zet dit voor ongeveer 45  minuten in de oven.
  6. Laat de cake volledig afkoelen en mix ondertussen de ingrediënten voor de topping door elkaar (behalve de pecannoten).
  7. Smeer de topping over de afgekoelde cake en sprenkel de pecannoten in stukjes over het geheel.

carrotcake met cheescake topping carrotcake met cheescake topping carrotcake met cheescake topping

Heb jij genoten van deze heerlijke carrotcake met cheescake topping en wil jij meer lekkere cakes proberen? Ga dan eens voor deze bananencake met wortel of wat dacht je van deze heerlijke pompoencake. Keuze genoeg!

Enjoy!

11 reacties op “Carrotcake met cheesecake topping

  1. Pingback: 3x last minute paasrecepten - healthyfoodlove

  2. Annelien zegt:

    Hey Anne,

    Bedankt voor je super lekkere gerechtje. De cake is net uit de oven en hij is super lekker!!
    Ik ben een grote fan van je site. Keep up the good work!

    Groetjes,
    Annelien

    • Anne zegt:

      Het beste is om naar eigen smaak kaneel toe te voegen. Ik ben zelf echt een kaneel fan, twee tl gaan er bij mij dus makkelijk door 😉

  3. Pingback: Appel cake - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *