Search
Amandel vijgen taartje

Verantwoord amandel vijgen taartje

Heerlijke verse vijgen, ze zien er prachtig uit en smaken ook nog eens onwijs goed. Een goede reden dus om er eens een lekker amandel vijgen taartje van te maken. Gezond, verantwoord en gewoon hartstikke lekker.

Benodigdheden voor een amandel vijgen taartje (10 cm)

Voor de cake
Voor de topping

Zo maak je dit amandel vijgen taartje

  1. Verwarm de oven voor op 155 graden en vet een kleine springvorm (10 cm) in met kokosolie of beleg deze met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake door elkaar en voeg hier de eieren, agavesiroop en gesmolten kokosolie aan toe.
  3. Meng het geheel tot een goed beslag en voeg dan de craberrys toe, roer deze door het beslag
  4. Giet vervolgens het beslag in de springvorm en bak de cake in ongeveer 30 minuten af (even met een satéprikker checken, komt ‘ie er droog uit dan is je cake gaar).
  5. Laat de cake volledig afkoelen en snijd hem dan horizontaal midden door.
  6. Vul de midden laat met een de helft van het mengsel van mascarpone en kruiden/kaneel, plaatst vervolgens de bovenste helft van de cake daarboven op en top het geheel af met de rest van je mascarpone.
  7. Decoreer de taart met verse vijgen, pistache noten en agavesiroop.

Amandel vijgen taartje Amandel vijgen taartje

Zo, dat was hem dan! Meer taart? Je vindt hier een hele collectie van ‘healthy‘ taarten.

Enjoy!

3 comments

  • Janine

    Oh Wauw, Ziet Er Heerlijk Uit! 😍

    10 oktober 2017 at 17:53
  • Janna

    Wauwauwauw, dat ziet er echt prachtig uit. En het lijkt me zó lekker 😀

    11 oktober 2017 at 15:12

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.