Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #1

nieuwe ontdekkingen in de foodwereld

Ik heb een aantal nieuwe ontdekkingen op een rijtje gezet die ik graag met jullie wil delen. Van mijn nieuwe favoriete kookboek tot de lekkerste snackrepen die je gewoon bij Kruidvat kan kopen. Misschien ken je een aantal dingen al lang maar misschien ook niet. Wie weet heb je er iets aan, kijk je mee naar mijn nieuwe ontdekkingen in de foodwereld?

Ontdekking 1: Het kookboek ‘Feel good food’ van Pauline Weuring (Uit pauline’s keuken).

Wat een prachtig boek is dit zeg. Mooi ingedeeld, prachtige lichte foto’s en vooral veel lekker (en gezond) eten.

Ik ben fan!

Favoriete recept tot nog toe? De groene curry met kipgehaktballetjes, alleen bij het zien van de heerlijke foto, loopt het water je al in de mond.

Ik herken mezelf ook heel erg in Pauline. Zo schrijft ze in haar voorwoord ”Ik ben geen voedingsdeskundige of diëtist, gezond eten doe ik dan ook met mijn boerenverstand. Calorieën tellen doe ik niet aan.” Ik dus ook niet. Fijn!

Dus, ben je nog op zoek naar een fijn kookboek, dan raad ik je deze zeker aan.

Het boek is verkrijgbaar voor €19,95

 

Ontdekking 2: De vernieuwde Delicata chocolade repen van Albert Heijn.

Als je een chocolade fan bent dan raad ik je aan om nu naar de appie te rennen. Tijdens een event bij AH heb ik kennis mogen maken met 30 (!) nieuwe chocolade repen in allerlei verschillende smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van pure chocolade met de smaak van wasabi en soja bonen? De keuze is in ieder geval reuze! Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch weer uit naar de originals en dan wel de meest pure variaties.

De prijzen van deze chocoladerepen variëren tussen €0,99 en €2,49

Ontdekking 3: Niet healthy maar wel lekker, koffie drinken door een twix reep!

De bedoeling is dus dat je de boven en onderkant van de twix reep afbijt en dan als een rietje de koffie door de twix reep op drinkt. Ik kan het niet, mijn handen zaten helemaal onder de chocolade en koffie maar er kwam geen koffie door mijn twix. Wel was het heel lekker, dat heeft ‘mijn testpanel’ laten weten.

Je kan jouw eigen twixmoment ook delen, gebruik #TWIXkoffiemoment en maak kans op een Philips Espressomachine!

Ontdekking 4: Mega veel recepten, gebundeld in één boek ‘1 keer kopen, 5 keer koken’ (Lekker en Simpel).

nieuwe ontdekkingen in de foodwereld

Misschien ben je allang bekend met de blog van Jorrit en Sofia en heb je hun hele collectie aan boeken al in de kast staan. Ik ken ze nog niet heel lang en dit is dan ook het eerste boek dat ik van hun heb en ik ben enthousiast.

Met dit boek is variëren echt niet moeilijk, met elk ingrediënt hebben Jorrit en Sofie, vijf recepten bedacht. Weggooien hoeft niet meer, de volgende dag eet je totaal iets anders met het zelfde ingrediënt.

Dus ben jij ook iemand die het lastig vindt om elke dag maar weer te bedenken wat er op tafel moet komen. Dan is dit boek een uitkomst voor jou, boordevol ‘lekkere en simpele’ recepten.
Dit kookboek van Lekker en Simpel kost €20,-

Ontdekking 5: Gezonde (100% organic) notenrepen van Kruidvat.

Wie had gedacht dat Kruidvat gewoon healthy repen zou gaan verkopen, ik niet hoor. Sinds kort zijn er drie verschillende smaken verkrijgbaar en ze zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten, hoe tof is dat? Persoonlijk vind ik de variant met pompoenpitten de lekkerste.

De notenrepen kosten per pakje €1,49.

Wat is jouw laatste ontdekking op food gebied?

Enjoy!

 

Deze blogpost bevat ontvangen artikelen, dit verandert verder niets aan mijn mening of smaak.

4 reacties op “Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #1

  1. Pingback: Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #2 - healthyfoodlove

  2. Pingback: Vijf nieuwe ontdekkingen in de foodwereld #3 - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.