Zuinige wortelsoep met koriander

wortelsoep

Yes, we hebben weer een heerlijk gastrecept van Gabriëlla, zij maakt voor haar dochter heerlijke verse groente hapjes en daar kan zomaar eens een lekker soepje door ontstaan. Benieuwd naar deze lekkere (zuinige) wortelsoep met koriander?

Mijn dochtertje krijgt sinds een paar weken groentehapjes. Deze maak ik zelf, omdat ik dat heel leuk vind om te doen en het ook nog eens een stuk gezonder is. Tijdens het bereiden van de worteltjes, hield ik een berg schillen en stukjes over. Alhoewel ik normaal niet zo zuinig ben, vond ik het nu zonde om weg te gooien. Het was zoveel! Ik besloot er soep van te maken en zonder ook maar 1 woord te liegen: het is een van de lekkerste wortelsoepen die ik ooit gegeten heb. Door dit recept ben je dus niet alleen gezond, maar ook nog eens zuinig bezig!

Ingrediënten voor een pan wortelsoep

 • 1.5 liter water
 • 2 groentebouillonblokjes
 • de schillen, kontjes en kopjes van 4 flinke wortelen (ongeveer 200 gram). Heb je nog hele wortels over? Dan kan je die er natuurlijk ook bij doen.
 • 1 kleine ui
 • Scheutje olijfolie
 • 1 flinke hand verse koriander

Zo maak je de wortelsoep

 1. Breng het water aan de kook en voeg daar de bouillonblokjes aan toe.
 2. Snipper de ui fijn en bak deze met een scheutje olijfolie even zachtjes in een andere soeppan.
 3. Voeg hier vervolgens de wortelschillen en andere stukjes aan toe, samen met de bouillon. Laat het minimaal een half uur op een klein vuurtje zachtjes koken.
 4. Controleer met een vork of de stukjes wortel helemaal zacht zijn. Is dit nog niet het geval? Laat je soep in wording dan nog een paar minuten langer staan.
 5. Als alles helemaal gaar is, mag het vuur uit en kan je aan de slag met de staafmixer. Zorg ervoor dat je niets overslaat, zodat je een egale soep krijgt.
 6. Pluk de blaadjes van de koriander en strooi deze over de soep.

Tip van de dag: de soep wordt nog lekkerder als je hem een dagje laat staan. Geniet ervan!

Wil je meer recepten van Gabriëlla maken? Je vindt ze hier.

Enjoy!

5 reacties op “Zuinige wortelsoep met koriander

 1. alana zegt:

  soups like this are amazing I love it 🙂 ! I made similar with green vegetables – it was much caloric than this but also good! My app Fitatu can calculate calories so I’m safe !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.