Amandeltaart met blauwe bessen

Amandeltaart

Een lekkere cake als basis van een gezond taartje is nooit mis toch. Ik bakte deze cake op basis van amandelmeel en speltmeel, twee soorten met elk veel goede eigenschappen. Zo is amandelmeel bijvoorbeeld rijk aan verschillende mineralen en vitaminen. Door een kleine cheesecake laag en wat losse blauwe bessen toevoegen is het feestje helemaal compleet met deze gezonde taart.

Dit heb je nodig voor een amandeltaart met blauwe bessen (20 cm)

Voor de cake
  • 125 gr amandelmeel
  • 75 gr speltmeel*
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el ahornsiroop
  • 4 eieren
  • 60 gr kokosolie (gesmolten)
  • scheutje plantaardige melk
  • handje blauwe bessen

* Voor de glutenvrije versie kan je het speltmeel vervangen voor boekweitmeel.

Voor de cheesecake laag
  • 180 gr philadelphia roomkaas (ik gebruik deze)
  • scheutje ahornsiroop (naar smaak)
  • handje blauwe bessen

Zo maak je een amandeltaart met blauwe bessen

  1. Verwarm de oven voor op 155 graden en beleg een springvorm van 20 cm met bakpapier
  2. Meng de droge ingrediënten voor de cake door elkaar en voeg daarna de ahornsiroop, kokosolie, een scheutje melk en een voor een de eieren toe.
  3. Meng het geheel tot een mooi beslag en vouw voorzichtig de blauwe bessen door het beslag
  4. Bak de cake in 45 minuten af en laat daarna volledig afkoelen
  5. Meng de roomkaas met de ahornsiroop glad en verdeel dit over de bovenkant van de cake
  6. Strooi ter garnering wat blauwe bessen over je taart en tadaa, klaar voor een feestje!

Amandeltaart Amandeltaart

Enjoy!

21 reacties op “Amandeltaart met blauwe bessen

  1. Anouk zegt:

    Oeh deze taart ziet er echt heel lekker uit. Ook fijn dat je gebruik maakt van gezondere ingrediënten! Hij lijkt me echt lekker fris, door de cheesecake laag. Mooi presentatie ook, ik krijg zin in blauwe bessen nu haha.

  2. Rita zegt:

    Hi Anne,
    Ik ben het nu voor de 2e keer aan het maken. Superlekker gewoon!! Ik heb er nu iets meer bessen door gedaan. Bedankt voor dit heerlijke recept.
    Groetjes,
    Rita

  3. Lucille zegt:

    Heb hem zojuist gemaakt met een bodem van 26 cm, hij is dus wat dunner maar alsnog perfect gelukt! Ik heb er ook wat pure chocolade doorheen gedaan, super lekker. Top recept!

  4. Pingback: Healthyfoodlove is genomineerd voor de Foodblog Awards 2017! - healthyfoodlove

  5. Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove

  6. Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *