Een lekkere cake als basis van een gezond taartje is nooit mis toch. Ik bakte deze cake op basis van amandelmeel en speltmeel, twee soorten met elk veel goede eigenschappen. Zo is amandelmeel bijvoorbeeld rijk aan verschillende mineralen en vitaminen. Door een kleine cheesecake laag en wat losse blauwe bessen toevoegen is het feestje helemaal compleet met deze gezonde taart.
Dit heb je nodig voor een amandeltaart met blauwe bessen (20 cm)
Voor de cake
- 125 gr amandelmeel
- 75 gr speltmeel*
- 1 tl bakpoeder
- 2 el ahornsiroop
- 4 eieren
- 60 gr kokosolie (gesmolten)
- scheutje plantaardige melk
- handje blauwe bessen
* Voor de glutenvrije versie kan je het speltmeel vervangen voor boekweitmeel.
Voor de cheesecake laag
- 180 gr philadelphia roomkaas (ik gebruik deze)
- scheutje ahornsiroop (naar smaak)
- handje blauwe bessen
Zo maak je een amandeltaart met blauwe bessen
- Verwarm de oven voor op 155 graden en beleg een springvorm van 20 cm met bakpapier
- Meng de droge ingrediënten voor de cake door elkaar en voeg daarna de ahornsiroop, kokosolie, een scheutje melk en een voor een de eieren toe.
- Meng het geheel tot een mooi beslag en vouw voorzichtig de blauwe bessen door het beslag
- Bak de cake in 45 minuten af en laat daarna volledig afkoelen
- Meng de roomkaas met de ahornsiroop glad en verdeel dit over de bovenkant van de cake
- Strooi ter garnering wat blauwe bessen over je taart en tadaa, klaar voor een feestje!
Enjoy!
De taart ziet er erg mooi uit. En ik vind dat je hem ook prachtig gepresenteerd hebt!
Mmm heerlijk! En wat heb je hem prachtig op de foto gezet! 😀
Oeh deze taart ziet er echt heel lekker uit. Ook fijn dat je gebruik maakt van gezondere ingrediënten! Hij lijkt me echt lekker fris, door de cheesecake laag. Mooi presentatie ook, ik krijg zin in blauwe bessen nu haha.
Ziet er heerlijk uit en het klinkt ook lekker! Ik ben gek op blauwe bessen 🙂
Dit ziet er echt heeRlijk uit. Fijn zo een gezondere variant!
Ziet er zeker goed uit! Ik eet de laatste tijd best veel blauwe bessen. Yummy!
De taart ziet er prachtig uit maar de volle grote blauwe bessen ook. Mooie creatie weer Anne.
Dankjewel lieve Nesrin!
Oehh dat ziet er lekker uit! Vind dit wel een leuk recept om eens samen met mijn dochter te gaan maken x
Moet de taart in de koelkast vanwege de roomkaas?
Oeh wat ziet dat er heerlijk uit! Ik wil wel eens proeven!
Oh dat ziet er dus echt super lekker uit. En zo makkelijk te volgen, dit kan ik ook!
Dit klinkt echt super lekker, zo ziet het er ook uit ??
Ziet er heerlijk uit en glutenvrij!!! Ik ben het aan het maken.
Tof!! Ik ben heel benieuwd of het gesmaakt heeft Rita.
Hi Anne,
Ik ben het nu voor de 2e keer aan het maken. Superlekker gewoon!! Ik heb er nu iets meer bessen door gedaan. Bedankt voor dit heerlijke recept.
Groetjes,
Rita
Heb hem zojuist gemaakt met een bodem van 26 cm, hij is dus wat dunner maar alsnog perfect gelukt! Ik heb er ook wat pure chocolade doorheen gedaan, super lekker. Top recept!
Dat is echt leuk om te horen, bedankt!
Ik heb de laag met mascarpone gemaakt maar de dat wordt korrelig…? wat heb ik fout gedaan?
Pingback: Healthyfoodlove is genomineerd voor de Foodblog Awards 2017! - healthyfoodlove
Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove
Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove