Een lekkere appelcake is altijd een goed idee. Ja toch? Ik vind van wel en daarbij had ik nog wat zelfgemaakte appelmoes staan die echt gebruikt moest worden. Deze appelcake met crumble is gemaakt op basis van appelmoes, Griekse yoghurt en speltmeel. Benieuwd?
Benodigdheden voor 1 appelcake met crumble topping
- 125 gr (zelfgemaakte) appelmoes
- 125 gr Griekse yoghurt
- 2 eieren
- 75 ml kokosolie
- 60 ml ahornsiroop
- 1 appel (in blokjes)
- 300 gr speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 3 tl kaneel
Topping
- halve appel
- 25 gr kokosolie
- 50 gr amandelmeel
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en beleg een cakevorm met bakpapier of vet deze in met olie.
- Mix alle natte ingrediënten goed door elkaar.
- Voeg daarna de droge ingrediënten aan toe en spatel dit geheel nogmaals goed door elkaar.
- Meng vervolgends de kokosolie en amandelmeel voor de topping door elkaar en snijd de halve appel in plakjes.
- Giet het beslag in de vorm en top het als laatste af met de crumble en plakjes appel.
- Bak de cake in ongeveer 60 minuten af en laat daarna op een rooster afkoelen.
Meer lekkere appelrecepten vind je trouwens hier..
Ik heb echt genoten van het maken van deze cake, jij ook? Laat het me weten!
Enjoy!
Pingback: 10 x de lekkerste gezonde cake recepten - healthyfoodlove
Pingback: Appeltaart | Best wel gezond en lekker! - healthyfoodlove