10 x de lekkerste gezonde cake recepten

gezonde cake

In de ”10 x” serie, zijn al behoorlijk wat lekkere recepten voorbij gekomen. Deze keer wil ik graag de lekkere gezonde cake onder de aandacht brengen. Tien overheerlijke cake recepten die jij met je gezonde levensstijl zeker wil proberen.

Tien gezonde cake recepten voor jou op een rij

Klik op de foto’s om de recepten te openen.

Appelcake met crumble topping

Appelcake met crumble

Een lekkere appelcake is altijd een goed idee. Ja toch? Ik vind van wel en daarbij had ik nog wat zelfgemaakte appelmoes staan die echt gebruikt moest worden. Deze appelcake met crumble is gemaakt op basis van appelmoes, Griekse yoghurt en speltmeel. Benieuwd?

Suikervrije carrot cake met noten en dadels

suikervrije carrotcake

Wie zegt dat een carrotcake in de zomer niet kan? Deze suikervrije carrotcake met noten is echt onwijs lekker en vullend en daarbij ook nog eens

heel gezond. Het recept is makkelijk en eigenlijk is heeft de basis van deze cake maar weinig ingrediënten nodig.

Bananenbrood met pindakaas en chocolade
Bananenbrood met pindakaas

Pindakaas met banaan is en blijft een gouden combinatie! Na flink wat gegooi met potjes, pannetjes en een geniale ingeving kwam dit heerlijke bananenbrood met pindakaas en chocolade uit de oven. Een winnaar kan ik je zeggen”!

Glutenvrije maiscake

glutenvrije mais cake

Eet jij glutenvrij en wil je eens variëren. Bak dan eens met maismeel, deze meelsoort zit vol fosfor, ijzer en vezels. Deze keer bakken we een heerlijke gezonde cake met maar drie ingrediënten. Deze glutenvrije mais cake is een aanrader, en nog een voordeel, je hebt ‘m klaar binnen 30 minuutjes.

Bananencake met aardbei

Bananencake

Ik probeer eigenlijk gewoon altijd te eten waar ik me goed bij voel en daarom bak ik graag een lekkere bananencake, deze keer gevuld met aardbei en walnoten.

Wortelcake met kaneeltopping

wortelcake

Ik bak heel graag met winterwortels  en bakte eerder al eens een worteltaart. Als het weer wat kouder wordt buiten dan is het dus hoogste tijd om weer lekker aan de slag te gaan met deze wintergroente. Deze wortelcake heb ik afgetopt met een heerlijke mascarpone laag met kaneel en walnoten, een perfecte combi.

Ontbijtcake met frambozen uit de hete lucht friteuse

ontbijtcake met frambozen

Houd jij ook wel van een lekkere snack maar eet je liever niet te vet? Zo heb ik het ook, daarom testte ik een tijd lang een airfryer. Ik begon niet meteen met frieten en snacks maar bakte allereerst een lekkere gezonde cake met frambozen in het magische apparaat.

Gezonde bananencake uit de airfryer

bananencake uit de airfryer

En toen ik toch een heuse airfryer tot mijn beschikking had, ging ik maar meteen aan de bak. Een bananencake natuurlijk. Afgetopt met pecannoten en met een lekkere smeer pindakaas is dat altijd een goed idee toch?

Pistache-speltcake met blauwe bessen

speltcake

Op zoek naar een lekker ontbijt idee of juist gewoon een makkelijk meeneem tussendoortje? Deze gezonde cake maak je makkelijk en snel en is lang te bewaren in de diepvries. Als vulling kan je alles toevoegen wat je lekker vindt. In dit recept gebruiken we pistache nootjes en blauwe bessen.

Gab’s bananencake met kokos

bananencake met kokos

Nog op zoek naar een lekker bananencake recept? Zoek niet verder! Deze moet je echt eens proberen..

Elkaar inspireren

Ik hoop dat ik je hiermee weer heb kunnen inspireren om gezond te gaan bakken. Als je een lekkere gezonde cake gemaakt hebt van deze pagina dan hoor ik het natuurlijk graag.

Ook benieuwd naar de tien lekkerste gezonde taart recepten of 10 x de lekkerste gezonde recepten met appel? Je vindt ze allemaal op healthyfoodlove.nl.

Heb jij nog lekkere ideeën of recepten voor mij? Dan hoor ik het natuurlijk ook graag, ik laat me graag inspireren!

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.