Appeltaart | Best wel gezond en lekker!

appeltaart

Appeltaart heb ik inmiddels al in alle vormen en maten gemaakt. Deze keer heb ik toch weer een nieuw recept voor je weten te creëren.  Benieuwd naar dit pure appeltaart recept met een heerlijke bodem van amandelen en boekweit? Kijk dan snel verder.

Benodigdheden voor een appeltaart (25 cm)

Voor de bodem
  • 150 gr amandelmeel (of gemalen amandelen)
  • 100 gr boekweitmeel
  • 125 gr roomboter (of kokosolie)
  • 50 gr kokosbloesem suiker
  • snufje zout
  • scheutje citroensap
Voor het dadelspijs
  • 7 medjouldadels
  • 50 gr amandelen (of amandelmeel)
Voor de appellaag
  • 8 appels

Bereidingswijze van deze appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je taartvorm in met olie of boter.
  2. Mix de ingrediënten voor de bodem in de mixer tot een mooi deeg (ongeveer 5 minuten a 7 minuten), verdeel daarna het deeg over de bodem en randen van je bakvorm.
  3. Mix nu in de blender de dadels en amandelen tot een stevige pasta en verdeel deze dan over het bodem deeg.
  4. Rasp de appels en duw dit alles goed aan in de taart vorm.
  5. Bak de taart voor ongeveer 50 a 60 minuten in de midden van de oven en laat deze daarna goed afkoelen.
  6. Maak eventueel slagroom met ahornsiroop of opgeklopte kokosmelk als extraatje bij deze heerlijke appeltaart.

appeltaart

Wil jij meer lekkere taarten maken? Neem dan snel een kijkje op de speciale taarten pagina van Healthyfoodlove.nl.

Maak jij liever een cake in plaats van een taart? Ga dan voor de appelcake met cumble topping, een perfect tussendoortje maar ook ontzettend leuk als er visite langs komt.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *