Avocado ontbijt met bananengranola

Avocado ontbijt

Jullie kennen de bananenbrood granola vast nog wel die ik een hele tijd geleden gemaakt heb? Deze keer heb ik weer een lekker potje van deze granola gemaakt, alleen deze keer heb ik niet zoveel zoetigheid toegevoegd, in plaatst daarvan voegde ik een eetlepel pindakaas toe (altijd een goed idee, toch?).

Dit heb je nodig voor de bananen granola

  • 200 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 75 gr noten
  • 1 banaan
  • 2 el agave siroop
  • 2 el kokosolie
  • 1 el pindakaas
  • snufje zout

Dit heb je nodig voor de avocado mousse (voor 1 persoon)

  • 1 kleine avocado
  • 2 el kwark
  • 1 tl ahornsiroop of agavesiroop

Zo maak je de granola

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie de rest van de ingrediënten door het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
  3. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
  4. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).

Mix in de blender de ingrediënten voor de avocado mousse tot een gladde massa en giet het geheel in een mooi schaaltje, verdeel wat van de verse bananen granola over de avocado mousse en garneer eventueel met plakjes banaan.

Avocado ontbijt Avocado ontbijt

Enjoy!

2 reacties op “Avocado ontbijt met bananengranola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *