Kokos cheesecake

Kokos cheesecake

Toen ik net startte met healthyfoodlove maakte ik voor een fijne familie gelegenheid een heerlijke kokoscake, de cake die ik toen maakte heb ik nu een upgrade gegeven. Deze keer dus een 2.0 versie van de oude vertrouwde kokoscake, het is een serieuze cheesecake variant geworden

Wat heb je nodig

  • 50 gram kokosmeel (let op dit is niet hetzelfde als kokosrasp)
  • 4 eieren
  • 2 el kokosolie
  • 1 handje amandelen
  • 3 el ahornsiroop
  • 1/2 tl baking soda
  • scheutje citroensap
  • een snuf zout
Voor de cheesecakevulling
  • 100 gr monchou
  • 3 el kwark
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el kaneel

En zo maak je gemakkelijk je eigen kokos cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakeblik in (of gebruik bakpapier)
  2. Klop de eiwitten stijf tot pieken
  3. Smelt de kokosolie en meng deze met de ahornsiroop, voeg vervolgens de eierdooiers, kokosmeel, baking soda, zout en het scheutje citroensap toe
  4. Voeg het mengsel beetje bij beetje toe aan de eiwitten en schep dit voorzichtig door elkaar
  5. Voeg als laatste de noten toe aan het mengsel en schenk het geheel in het cakeblik
  6. Mix de monchou, kwark, ahornsiroop en kaneel goed door elkaar
  7. Schep het monchoumengsel in een het midden van de cake
  8. Zet de cake voor 30 minuten in de oven en check daarna met een satéprikker of deze goed is (als deze er droog uit komt is de cake gaar). Let op: de midden van de cake zal niet droog worden, dat is het cheesecake gedeelte.

Kokos cheesecake

Enjoy!

 

6 reacties op “Kokos cheesecake

  1. Roos zegt:

    Hoe je elke keer weer van die heerlijke recepten verzint is mij een groot raadsel.. Zo lekker allemaal! Deze klinkt ook weer erg goed, vooral de vulling lijkt mij heerlijk!

  2. Pingback: 8 x de beste recepten met kokosmeel - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *