Bananenbrood Granola

Hoe klinkt dat? Lekker, en dat is het ook. Deze granola bestaat uit havermout, noten en banaan, een gouden combi. Heel lekker om zo op te eten of om bijvoorbeeld door je yoghurt te roeren, maar vooral gewoon om lekker van te genieten. Zelf granola maken is natuurlijk sowieso een beter idee dan het kant en klaar te kopen, een bijkomend iets; je huis ruikt echt super lekker na het bereiden van deze granola.

Ik zelf kon deze heerlijke granola echt niet weerstaan en ben dus even lekker met een fijn tijdschrift gaan zitten om een potje leeg te lepelen (gewoon zonder yoghurt hé, zo lekker)!

Benodigdheden voor een grote pot bananenbrood granola
  • 200 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 banaan
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 25 ml ahornsiroop + 50 ml agavesiroop
  • snufje zout
Zo maak je deze bananenbrood granola
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie en roer hier de ahorn- en agavesiroop doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door de kokosolie en siroop heen.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
  4. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).

Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten

Enjoy!

32 reacties op “Bananenbrood Granola

  1. Roos zegt:

    Wat een leuk idee! Ik maak mijn standaard granola altijd zo, maar dan natuurlijk zonder de banaan. Maar ik ga het zeker eens proberen met banaan erbij, lijkt me heerlijk.

  2. Pingback: Appeltaart granola – healthyfoodlove

  3. Pingback: Anne in de top 3 van de BioToday product challenge – healthyfoodlove

  4. Pingback: Avocado ontbijt met bananengranola - healthyfoodlove

  5. Pingback: Pumpkin spice granola - healthyfoodlove

  6. Pingback: De 3 lekkerste bananenbrood recepten - healthyfoodlove

  7. Pingback: Biscuit cheesecake - healthyfoodlove

  8. Pingback: Super makkelijke granola banaan koekjes - healthyfoodlove

  9. Pingback: Makkelijke tahini granola - healthyfoodlove

  10. Pingback: Bananen granola met Misterkitchens pindakaas - healthyfoodlove

  11. Pingback: Happy protein granola - healthyfoodlove

  12. Pingback: Appel-banaan crumble - healthyfoodlove

  13. Pingback: Bananencake met aardbei - healthyfoodlove

  14. Pingback: 10x gezonde granola recepten - healthyfoodlove

  15. Pingback: Ontbijt smoothie met granola - healthyfoodlove

  16. Pingback: Quinoa granola met amandelpasta - healthyfoodlove

  17. Jeannette zegt:

    Klinkt heel lekker, ik dacht, ik maak het meteen. Maar volgens mij is 180 graden veel te hoog. Klopt dat? Ik begon al heel snel wat te ruiken (na 10 min.) en toen ik keek begonnen de noten al bijna te verbranden. Ik probeer het nu verder voorzichtig op 120 graden. Het moet toch een beetje garen lijkt me. Ik hoop dat het verder lukt.
    De andere granola’s lijken me trouwens ook heerlijk.

    • Anne zegt:

      Ik bak het zelf bijna wekelijks en altijd op 180 graden (in het midden van de oven). Het kan natuurlijk verschillen per oven maar het zou niet binnen 10 minuten moeten verbranden, dan is het zeker aan te raden om je oven iets lager te zetten.

  18. Pingback: UNBOXING | JOUWBOX 2 – RALPH MOORMAN FAVOURITES - healthyfoodlove

  19. Pingback: Kiwi ontbijt | met kiwibessen en kiwi gold - healthyfoodlove

  20. Laura zegt:

    Oh deze was lekkerr! Inderdaad moeilijk om te wachten met snoepen tot het de yoghurt haalt. Heb trouwens alleen honing gebruikt i.p.v. de siropen en de nootjes vervangen door allerlei pitjes en zaden. Heel goed gelukt. Groetjes Laura

  21. Pingback: Gezouten dadel caramel - Healthyfoodlove

  22. Pingback: Gezonde chunky granola met noten - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *