Search
Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten

Bananenbrood Granola

Hoe klinkt dat? Lekker, en dat is het ook. Deze granola bestaat uit havermout, noten en banaan, een gouden combi. Heel lekker om zo op te eten of om bijvoorbeeld door je yoghurt te roeren, maar vooral gewoon om lekker van te genieten. Zelf granola maken is natuurlijk sowieso een beter idee dan het kant en klaar te kopen, een bijkomend iets; je huis ruikt echt super lekker na het bereiden van deze granola.

Ik zelf kon deze heerlijke granola echt niet weerstaan en ben dus even lekker met een fijn tijdschrift gaan zitten om een potje leeg te lepelen (gewoon zonder yoghurt hé, zo lekker)!

Benodigdheden voor een grote pot bananenbrood granola
  • 200 gr havermout
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr pecannoten
  • 25 gr hazelnoten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 banaan
  • 60 ml kokosolie (gesmolten)
  • 25 ml ahornsiroop + 50 ml agavesiroop
  • snufje zout
Zo maak je deze bananenbrood granola
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie en roer hier de ahorn- en agavesiroop doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door de kokosolie en siroop heen.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
  4. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).

Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten Bananenbrood, granola, healthyfoodlove, recepten

Enjoy!

20 comments

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.