Banaan pindakaas granola met Mister kitchen’s pindakaas

banaan pindakaas granola

Je hebt ze vast al zien staan, die mega lekkere pindakaas varianten van Mister Kitchens. Ik wist niet hoe snel ik naar de supermarkt moest rennen om ze aan te schaffen en maakte er de nieuwe variatie bananenbrood granola van, nu dus banaan pindakaas granola!

Benodigdheden voor een grote pot bananenbrood granola

  • 200 gr speltvlokken
  • 100 gr gemengde noten
  • 25 gr hennepzaad
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 2 el pindakaas (maple en kokos variant)
  • 1 banaan
  • 50 ml kokosolie (gesmolten)
  • 25 ml ahornsiroop

Zo maak je deze bananenbrood granola

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
  2. Smelt de kokosolie en roer hier de ahorn- en agavesiroop en pindakaas doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door het kokosolie mengsel heen.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
  4. Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
  5. Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).

Kan jij maar geen genoeg krijgen van al die lekkere granola variaties, dan is deze tahini granola of deze granola met hennepzaad misschien ook weer iets voor jou!

Enjoy!

 

13 reacties op “Banaan pindakaas granola met Mister kitchen’s pindakaas

  1. annemarel zegt:

    OOh die Granonla’s zijn zo top he, echt heerlijk. Dit is ook weer een variant waarvan ik nu alweer weet dat ik hem niet kan weerstaan. Helaas kan ik niet zo goed tegen banaan, dus dit is genieten met heel veel mate.

    • Anne zegt:

      Bedoel je de pindakaas alleen of gewoon de granola. Over het algemeen is deze granola helemaal niet verkeerd. Je zou eventueel de ahornsiroop nog wel weg kunnen laten dan past ‘ie wat mij betreft prima in een verantwoord eetpatroon.

  2. Marion zegt:

    Ik vind het altijd zo’n gedoe om zoiets zelf te maken. Ik bak weleens bananenbrood en eet dagelijks een simpele bak muesli met milde yoghurt maar zelf granola maken. Nee dat zit er voorlopig niet in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *