Dadel yoghurt kiwi taart

kiwi taart

Hoe leuk is het om super mooie taartjes te maken die ook nog eens waanzinnig smaken? Eigenlijk probeer ik er altijd voor te zorgen dat mijn taarten er zo mooi mogelijk uit zien en dat is niet altijd makkelijk maar met de vrolijke sungold kiwi’s als topping is het me toch weer gelukt.

Dit heb je nodig voor een dadel yoghurt kiwi taart

Voor de bodem
  • 150 gr dadels
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr kokosmeel
  • 1 el kokosolie
Voor de yoghurt laag
  • 300 gr (plantaardige) yoghurt
  • 3 blaadjes gelatine of 4 gr agar agar
  • 2 el honing
Topping
  • 1 sun gold kiwi

Zo maak je de taart

  1. Beleg eerst een cakevorm met bakpapier of vet deze in met kokosolie.
  2. Mix in de blender de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een stevig plakkerig geheel (als het te los blijft kan je wat heet water toevoegen).
  3. Duw het bodem beslag stevig aan op de bodem van de cakevorm en zet deze in de koelkast.
  4. Laat de gelatine blaadjes of agar agar even weken in koud water en los ze daarna op laag vuur in een klein laagje water op.
  5. Meng de yoghurt, honing en opgeloste gelatine/agar agar goed door elkaar en giet dit op de bodem en plaats deze weer in de koelkast.
  6. Snijd net voor opdienen de kiwi in plakjes en verdeel dit over de taart.
  7. Snijd de taart in rechthoekige stukjes en strooi eventueel nog wat zaadjes, nootjes over het geheel.

kiwi taart kiwi taart

Eet je liever een ander taartje, dan is deze Bounty & Strawberry pie misschien wel wat voor jou!

Enjoy!

16 reacties op “Dadel yoghurt kiwi taart

  1. Sandra zegt:

    Het lijkt me een heerlijk taartje, op de kiwi na, want dat lust ik helaas echt niet. maar omdat hij er niet doorheen zit, kan ik die makkelijk vervangen. Het lijkt me een heerlijk fris taartje. Kun je ook gewoon meel gebruiken?

  2. Pingback: Drie gezonde (vegan) glutenvrije taarten - healthyfoodlove

  3. Pingback: Banoffee monchou taart - healthyfoodlove

  4. Laura zegt:

    Goed gelukt! Ik vond wel de verhouding van de bodem t.o.v. de yoghurt en fruitlaag wat veel dus dat zou ik de volgende keer aanpassen.
    Maar erg leuk om op een gezonde manier te kunnen snoepen. Was ook heel voedzaam als ontbijt.
    Groetjes Laura

  5. Pingback: Ontbijt taart met twister effect - Healthyfoodlove

  6. Pingback: 3x gezonde verjaardagstaarten - kleertjes.com magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *