De kerstdagen hebben we inmiddels weer achter ons gelaten en de gezonde tussendoortjes zijn weer in trek. Ik doe zelf niet echt mee aan de rage’s van veel-te-veel-eten-met-kerst en daarna ineens weer helemaal gezond. Ik probeer eigenlijk gewoon altijd te eten waar ik me goed bij voel en daarom bakte ik met de kerstdagen een lekkere bananencake, gevuld met aardbei en walnoten.
Benodigdheden voor een bananencake met aardbei
- 2 bananen
- 75 gr walnoten
- 200 gr tarwebloem
- 1 el bakpoeder
- 60 ml (plantaardige) olie
- 50 ml ahornsiroop
- 6 aardbeien
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
- Prak de banaan of mix ze fijn in de blender, voeg hier het ahornsiroop en de olie aan toe.
- Meng in een aparte kom het tarwebloem en bakpoeder door elkaar.
- Mix daarna het bloemmengsel door de bananen en voeg als laatste de walnoten en aardbeien in stukjes toe.
- Bak de cake voor ongeveer 50 á 60 minuten in de voorverwarmde oven.
Op zoek naar meer lekkere recepten met banaan? Je vindt ze hier. Een aanrader? Deze granola variant met de smaak van bananenbrood is bijvoorbeeld één van mijn absolute favorieten.
Enjoy!
Dit lijkt me een lekkere cake! Welke plantaardige olie heb je hiervoor gebruikt?
Heerlijk! Ik ga hem uitproberen. Kan ik ipv bloem ook speltmeel gebruiken? En bedoel je een theelepel of echt een eetlepel bakpoeder?
Warme groet,
Evelien