Een speciale appeltaart

appeltaart

Afgelopen week dook ik samen met mijn nichtje de keuken in om weer eens iets heel lekkers te gaan maken. Het moest een appeltaart worden en met mijn nieuwe krachtpatser is het maken van een goed deeg gelukkig geen probleem meer.  Normale appeltaarten zijn er al genoeg dus hebben wij samen een hele nieuwe variant bedacht, erg leuk om te maken en ook nog eens heel lekker. 

In mijn vorige artikel vroeg ik ideeën/tips/tricks om met mijn nieuwe Bosch keukenmachine aan de slag te gaan en die heb ik gekregen. Dank jullie wel daarvoor!

Benodigdheden voor deze speciale appeltaart

Voor het deeg
  • 1 ei (gescheiden)
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • 225 gr koude ongezouten roomboter (in stukjes)
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 1 tl citroensap
Voor de spijsvulling
  • 8 medjoul dadels
  • 50 gr amandemeel
  • 1 appel
  • sap van 2 mandarijnen of 40 ml sinaasappelsap
Voor de appeltopping
  • handje pecannoten
  • 5 appels
  • 1 el kaneel
  • dadelsiroop

Bereidingswijze

  1. Kiep eerst alle ingrediënten (behalve het ei-geel) voor het deeg in de grote schaal van je keukenmachine, mix het geheel met de roergarde (een onwijs handig ding trouwens, deze zat ook bij mijn keukenmachine en roteert drie dimensionaal en heeft daarbij een soort rubber spatels aan de zijkant) tot een mooi deeg.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg de vorm met bakpapier of vet deze in met boter/olie.
  3. Rol het deeg (eventueel tussen twee lagen vershoudfolie) uit tot een grote platte plak, leg deze in de vorm en snijd het bij de randjes goed af.
  4. Mix in de hakmolen de ingrediënten voor de spijsvulling tot één geheel. Verdeel daarna de spijsvulling over het deeg.
  5. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd één van de appels in plakjes en rasp de andere drie fijn in de hakmolen (zit trouwens standaard bij mijn keukenmachine).
  6. Voeg het kaneel en dadelsiroop toe aan de geraspte appel en verdeel het appelrasp en de pecannoten over het spijsmengsel.
  7. Verdeel als laatste de plakjes appel over het geheel en garneer het eventueel met wat kaneel en dadelsiroop, smeer de randen van het deeg in met het eigeel.
  8. Bak de taart in 50 tot 60 minuten goudbruin.

appeltaart appeltaart appeltaart appeltaart

Nog even over die fantastische keukenmachine

Sinds ik de nieuwe keukenmachine heb, kan ik niet wachten om allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Via instagram kreeg ik dan ook de tip voor appeltaart en dat is inderdaad echt een makkie om te maken met deze krachtpatser. Jij zorgt voor de spullen, en de Bosch OptiMUM regelt de rest.

Het voordeel van een mixer, kneder en hakmolen in één bevalt mij echt heel goed. Geen gezeur met 6 verschillende apparaten maar gewoon een solide machine die alle krachten in zich heeft om jouw recept tot echt een succes te maken.

Daarom ben ik er zo blij mee!

Heb jij ook een keukenmachine en wil je meer lekkers maken? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze heerlijke merengue’s met cranberry saus.

Enjoy!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.

5 reacties op “Een speciale appeltaart

  1. Pingback: Super snel maisbrood - healthyfoodlove

  2. Pingback: Zoete mini pumpkin pie - healthyfoodlove

  3. Pingback: Kwarktaart met blauwe bessen - healthyfoodlove

  4. Pingback: Gezonde glutenvrije appeltaart in cakevorm - healthyfoodlove

  5. Pingback: Banoffee taart, de gezonde 2.0 versie! - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *